Greta naštvala vlastní lidi podporou Palestiny. Klimatický aktivista jí vytrhl mikrofon

Gretě Thunbergové vytrhl účastník demonstrace mikrofon z ruky.

Muž vytrhl Gretě Thunbergové mikrofon z ruky

Švédské aktivistce Gretě Thunbergové vytrhl v neděli jeden z účastníků klimatické demonstrace v Amsterdamu mikrofon z ruky. Nelíbilo se mu, že Thunbergová hovoří o politice, když se demonstrovalo za klima, napsal web televize Sky News.

„Jako hnutí za klimatickou spravedlnost musíme naslouchat hlasům těch, kteří jsou utlačováni, a těch, kteří bojují za svobodu a spravedlnost,“ znělo z úst mladé Švédky, která hovořila k desítkám tisíc lidí v nizozemské metropoli. „Bez mezinárodní solidarity nemůže existovat klimatická spravedlnost,“ doplnila. Když na pódium pozvala Palestince a Afghánku, přišla o mikrofon, informoval web Sky News.

ČTĚTE TAKÉ: Další obrovský propalestinský pochod v Londýně. Akci se statisíci lidmi doprovázelo násilí

Jednomu z účastníků protestu se nelíbilo, že se shromáždění příliš soustředí na politiku, a tak Thunbergové sebral mikrofon. Zatímco se o něj přetahovali, muž stačil k demonstrantům promluvit. „Přišel jsem na klimatickou demonstraci, ne poslouchat politické postoje,“ stačil říct, než ho z pódia odvedli.

Mezitím se Thunbergová snažila situaci zkonsolidovat. „Uklidněte se,“ zopakovala několikrát.

Protest se konal před parlamentními volbami, které jsou v zemi naplánovány na příští týden. Změna klimatu je jedním z klíčových témat předvolební kampaně.

Organizátoři akce uvedli, že se pochodu zúčastnilo 70 tisíc lidí, přičemž ho označili za největší klimatický protest v Nizozemsku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Sankce proti Izraeli? Nesmysl. Piráti se distancovali od belgické vicepremiérky

Tagy: