Nepovolená pieta za Izrael? Hráči se vzepřeli a minutu prostě nehráli. Smutné, reagoval Hašek

Mladí fotbalisté do 21 let z Polska a Izraele se v pátečním společném zápasu vzepřeli konfederaci UEFA, která podle zahraničních médií minutu ticha za oběti útoků Hamásu neschválila. Sportovci proto po úvodním hvizdu rozhodčího zůstali stát, než se po minutě ticha vrátili ke hře, informovala agentura Reuters. Podle Dominika Haška jde o smutný příklad neporozumění sportovní organizace svým lidem.

Kontroverzní moment nastal ve kvalifikačním zápase na juniorské mistrovství Evropy, uvedla agentura Reuters. Hráči i diváci na tribunách v polském Lodži navzdory rozhodnutí fotbalové federace po úvodním výkopu uctili památku obětí řádění Hamásu ze 7. října. Domácí mužstvo nakonec zvítězilo 2:1 a po sérii čtyř výher vede skupinu D, zatímco Izrael je na jejím chvostu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Exmanželka Čechmánka odhalila detaily soužití. Popsala negativní vlivy na rodinu sportovce

„Krásný, nebo spíše smutný příklad toho, když nějaká konfederace je příliš vzdálena ‚svým‘ lidem a nechápe jejich potřeby a priority. Ti polští a izraelští kluci si udělali svoji minutu ticha za ty tisíce mrtvých,“ okomentoval situaci na sociální síti X Dominik Hašek.

Veřejnost oceňuje gesto hráčů a zároveň odsuzují postoj organizátora. „Od UEFA je to ostuda,“ přidal se ke kritice europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL).

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Chalífát Evropa. Západ selhal, jen ve Francii je zaděláno na desítky Pásem Gazy, říká expert

Tagy: