Ukrajina je štít demokracie, zdůraznil Farský. V USA vás dobře vyškolili, rýpla si Konečná

Europoslanec Jan Farský (STAN) a europoslankyně Kateřina Konečná (KSČM)

Farský a Konečná k odstoupení Bidena z voleb

Jsem rád, že Spojené státy společně s Evropskou unií pomáhají napadené Ukrajině, která je v této situaci štítem demokracie. Ve vysílání CNN Prima NEWS to uvedl europoslanec Jan Farský (STAN). Kvůli těmto slovům se do něj opřela europoslankyně Kateřina Konečná (KSČM). „V USA vás vyškolili dobře,“ rýpla si do něj a začala hovořit o „zavírání politických oponentů a upalování lidí“.

Farský v reakci na nejisté dění v amerických prezidentských volbách uvedl, že Evropa musí zapracovat na své samostatnosti a obranyschopnosti. Přesto ocenil USA za spolupráci s členskými státy v otázce podpory Ukrajiny.

K TÉMATU: Ukrajinský dron způsobil požár v ruské ropné rafinerii. Kreml bojuje s nedostatkem benzínu

„Napadená Ukrajina je v tuto chvíli štítem demokracie. Pokud bychom ustali v podpoře, ruský prezident Vladimir Putin tuto zemi zabere, což povede k další genocidě ukrajinského národa. Vyvolá to rovněž masovou migraci,“ podotkl europoslanec.

Připomněl rovněž, že USA přispívají k tomu, aby se konflikt nerozšířil do celé Evropy. Jeho slova však Konečná ostře odmítla. „Vidím, že vás ve Spojených státech vyškolili dobře. Ukrajina jako štít demokracie? To nemyslíte vážně,“ namítla zákonodárkyně za koalici Stačilo!.

„Cenzura, zavírání politických oponentů do vězení a upalování lidí. To vám přijde normální?“ pronesla Konečná. „To mluvíte o Rusku?“ oponoval Farský. Europoslankyně na svých slovech trvala a označila napadený stát za „zkorumpovanou zemi“.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Trump a Zelenskyj se dohodli na setkání. Přinesu světu mír, řekl kandidát na prezidenta USA

Tagy: