Ukrajinci smutní za oblíbeného boxera. Oslavil narozeniny dcery, pak ho zabila ruská raketa

Stovky lidí podle agentury Reuters přišly na pohřeb oblíbenému ukrajinskému trenérovi boxu Mychajlu Korenovskému, který zemřel při sobotním ruském útoku na bytový dům v Dnipru. Při zásahu rakety se sesunula vnější zeď domu právě v místech, kde byl Korenovského byt. V médiích se šíří záběry trenérovy kuchyně, která se kvůli chybějící zdi ocitla na očích a díky žluté barvě linky kontrastuje se zbytkem poničeného domu.

Ve stejné kuchyni přitom 44letý Korenovskyj nedávno s rodinou slavil narozeniny své malé dcery, jak ukazuje video z rodinného archivu sdílené na sociálních sítích. Další členové Korenovského rodiny sobotní útok přežili, v době, kdy se odehrál, byl totiž trenér sám doma.

„Snažil se věnovat pozornost všem, všem svým žákům. Trénoval box na vysoké úrovni, ale nezapomínal na děti,“ řekl na jeho pohřbu kolega Oleh Bilenko. „Měl opravdu rád děti, které teprve začínaly s boxem, a podporoval je,“ dodal Bilenko.

Та сама кухня у тому самому дніпровському будинку….. Біль….. Можливо, на відео тренер по боксу Михайло Кореновський. Він загинув. Про сім‘ю, на жаль, мені невідомо.

Posted by Anatoly Makarenko on Sunday, January 15, 2023

Při útoku v Dnipru podle ukrajinských úřadů zemřelo nejméně 45 lidí, včetně šesti dětí, a osm desítek dalších lidí utrpělo zranění. Z trosek obytné budovy se podařilo zachránit 39 lidí. Záchranáři ukončili pátrací akce v úterý po bezmála 70 hodinách, dvě desítky lidí se ale podle policie dál pohřešují.

Tagy: