Ukrajinský šampión padl v boji. Jak mám říct dětem, že už tě neuvidí? napsala manželka

Stejně jako jeho slavnější kolegové Vasyl Lomačenko a Oleksandr Usyk se vydal po začátku ruské invaze bránit Ukrajinu. Odhodlání boxera Olega Prudkého má ale tragický konec. Třicetiletý zápasník zemřel v první linii.

Boxerský svět truchlí kvůli úmrtím dvojnásobného amatérského šampiona Ukrajiny Olega Prudkého. Byl jedním z mnoha zápasníků, kteří se po začátku války chopili zbraně. Prudkij poslední tři měsíce sloužil u speciálních jednotek spadajících pod policii Čerkaské oblasti. Zprávu o úmrtí při nedělním útoku přinesla Ukrajinská boxerská federace.

„Se zármutkem vám oznamujeme, že šampion Ukrajiny Oleg Prudkij, byl zabit v bojích s ruskými okupanty. Ukrajinská boxerská federace vyjadřuje soustrast rodině boxera. Nezapomeneme na tebe, Olegu.“

Prudkij byl podle webu TMZ Sports jedním ze čtyř důstojníků, kteří nepřežili atak ruských sil. Zůstala po něm žena Mariana a dvě dcery. Vdova na Instagramu napsala: „Jak jim mám říct, že už tě nikdy neuvidí?“

Kromě zisku národních titulů také reprezentoval Ukrajinu v několika amatérských soutěžích, včetně mistrovství Evropy a dnes již neexistující prestižní Světové série v boxu. Svoji kariéru zakončil v roce 2015 s bilancí 17 výher a 14 porážek. Z této statistiky je třeba vyzdvihnout šňůru 12 vítězných zápasů, která trvala od září 2013 do ledna 2015.

Se vzpomínkou přišel i Serhij Tyščenko, prezident Čerkaské boxerské federace. „Všichni si pamatují tvé neuvěřitelné boje. Byl jsi první v historii čerkaského boxu, kdo vyhrál zlato ve váhové kategorii do 60 kg,“ uvedl.

Tagy: