Ukrajinský tank na Donbasu zničil ruského obrněnce. Dalekonosnou ránu zachytily kamery

Na sociálních sítích se šíří letecké záběry z bojů v Luhanské oblasti. Ukrajinský tank tam zneškodnil nepřátelský obrněný vůz. Nezabránila mu v tom ani velká vzdálenost mezi oběma vozidly, ani polorozpadlá budova, která tanku stála v cestě.

Rusové zahájili dlouho očekávanou ofenzivu na východě Ukrajiny. Podle expertů v nadcházejících dnech proběhnou rozhodující boje na území Donbasu. Že se napětí na východě země stupňuje, dokazují i záběry z posledních dnů, které se šíří internetem.

Na jednom z videí je vidět přímá konfrontace mezi oběma armádami ve městě Rubežnoje. Posádce ukrajinského tanku ze 4. brigády rychlé reakce se povedlo zničit ruské bojové vozidlo BMP. Ukrajinský střelec neminul cíl ani přes poměrně velkou vzdálenost mezi oběma vozidly. Navíc se musel vyhnout polorozpadlé budově, která nepřátelský obrněnec z části kryla.

Rusové se začali na východ Ukrajiny soustředit již na začátku dubna, když se po zpackaném tažení na Kyjev vzdali původního plánu ukrajinské hlavní město dobýt. Podle generálního štábu ukrajinských ozbrojených sil je nyní hlavním ruským cílem prolomení obranné linie v Doněcké a Luhanské oblasti a ovládnutí Mariupolu. Přístavní město s posledními zbytky sil nadále odporuje ruským okupantům.

Tagy: