Ukrajinští farmáři zapálili raketový systém Rusů za 350 milionů korun. Lidé je oslavují

Farmáři z ukrajinské Baštanky se měli zmocnit ruského raketového systému za necelých 12 milionů liber a zapálit ho na poli. Informuje o tom deník Mirror. Vesničané, kteří vozidlo ukořistili, tvrdí, že okupanti z místa prchali jako „krysy“.

Ukrajinští farmáři údajně sebrali a spálili nejmodernější raketový systém v přepočtu za 347 milionů korun poté, co jej ruská posádka na poli na chvíli opustila. Na internetu se již šíří video zachycující hořící vojenskou techniku. Na sociálních sítích ho sdílel starosta města Dnipro Boris Filatov.

Video bylo natočeno 1. března poblíž města Baštanka v Mykolajivské oblasti. „Obvykle nesnáším vítězné projevy a házení klobouků. Válka je strašný žal, ale tito lidé (zemědělci) se nedají porazit. Dnes farmáři z Baštanky, aniž by si to uvědomili, vzali a spálili nejnovější systém Pantsir-S v hodnotě 15 milionů dolarů. Takzvaný vítězný národ (Rusové) běhali po ukrajinských polích jako krysy,“ napsal radostně na svém facebookovém profilu starosta města.

Pod jeho příspěvkem se objevily stovky komentářů. Lidé počínání zemědělců oslavovali. „Chlapi, celá Ukrajina je na vás hrdá,“ psali uživatelé Facebooku. „Musíme tyto zbraně použít proti zrůdám,“ přidali se další.

Podle deníku Mirror je odhadovaná cena dané techniky 11,3 milionů liber. Raketový systém Pantsir-S je určen k protivzdušné obraně. Má sloužit proti stíhacím letounům, vrtulníkům, řízeným střelám či bezpilotním letounům, ale také k odrážení masivních náletů.

Tagy: