Ukrajinští Vlci podnikli ničivý nálet na ruský hangár. Záběry ukazují přesné shazování bomb

Ukrajinci zničili ruský transportér.

Ukrajinci zničili nepřátelský hangár

Ukrajinská armáda se na Twitteru pochlubila dalšími záběry z bitevního pole – tentokrát se její obětí stal hangár, ve kterém Rusové ukrývali obrněná vozidla. Bombardování objektu měly mít na svědomí Síly územní obrany Ukrajiny, konkrétně jednotka 102. brigády s označením Vlci.

Na první pohled jde o polorozpadlou budovu, jakých jsou po celé Ukrajině tisíce. Snad jde o bývalý hangár. Ukrajinci ale nejspíše prokoukli, že Rusové na místě skrývají obrněná vozidla. Kyjevské jednotky se proto objekt rozhodly bombardovat. Záběry z akce teď na Twitteru zveřejnil profil Sil územní obrany Ukrajiny.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Brutální záběry ukrajinské léčky u Bachmutu. Na Rusy „pršely“ bomby, zdevastovaly celý oddíl

Na záběrech je vidět, jak nemovitost vypadala před útokem, poté průběh útoku, při kterém Ukrajinci na hangár shazovali bomby, a nakonec obrázky, kdy už bylo po všem – budova byla zcela zničena a přišla o střechu. Uvnitř jsou patrné zdemolované obrněné transportéry.

„Bojovníci z jednotky Vlků z 102. brigády Sil územní obrany společně s jejich bratry z 12. Oddělení speciálních operací zničili nepřátelský hangár s obrněnými vozidly, zapálili ho a vyřadili z provozu dva obrněné transportéry,“ napsaly na Twitteru Síly územní obrany Ukrajiny.

Ukrajinská armáda nespecifikovala, kdy a kde k útoku došlo. Okolnosti záběrů proto není možné nezávisle ověřit.

Tagy: