Brutální záběry ukrajinské léčky u Bachmutu. Na Rusy „pršely“ bomby, zdevastovaly celý oddíl

Ukrajinci ostřelují ruské pozice.

Ukrajinci u Bachmutu zlikvidovali skupinu ruských vojáků

Ukrajinská 3. útočná brigáda se pochlubila dalším úspěšným úderem na ruské okupanty u Bachmutu. Pomocí dělostřelecké a minometné palby zneškodnila prakticky celý nepřátelský oddíl, který se pohyboval u jedné z lesních cest. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů z překvapivého úderu je v době válečného konfliktu složité nezávisle ověřit.

„Podívejte se na video bojovníků z naší průzkumné a úderné jednotky ‚Šeršen‘ z 2. útočného praporu. U jedné z lesních cest v okolí Bachmutu udělali ‚humbuk‘, když pomocí dělostřelecké a minometné palby zničili oddíl okupantů,“ uvedla ukrajinská 3. útočná brigáda ve svém prohlášení na Telegramu.

Na záběrech, které pořídil ukrajinský bezpilotní letoun, je vidět konvoj ruských obrněných transportních vozů. Ty přepravily okupanty k lesní cestě u pásu stromů nedaleko Bachmutu. Rusové zřejmě chtěli provést překvapivý úder na ukrajinské pozice. Jenže to byli nakonec Ukrajinci, kteří zaskočili svého nepřítele.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: PŘEHLEDNĚ: Vstup Ukrajiny do NATO? Kyjev musí splnit podmínky, záleží i na průběhu invaze

Když Rusové do pásu stromů vstoupili, nespatřili žádné ukrajinské vojáky. Místo toho na ně ukrajinské dělostřelectvo s asistencí minometů a s informacemi od průzkumného dronu udeřilo plnou silou. Bomby padaly na příjezdovou lesní cestu i do samotného lesa – často do bezprostřední blízkosti od okupantů.

Návrat „bachmutského mlýnku“?

Podle britského ministerstva obrany se okolí Bachmutu po červnovém útlumu znovu stalo centrem velmi intenzivních bojů. Americký Institut pro studium války (ISW) pak ve své analýze dodává, že ukrajinská armáda u tohoto doněckého města dosáhla významných taktických úspěchů – v pátek pokračovala v protiofenzivě, a to nejméně ve třech dalších sektorech.

Ukrajinská 3. útočná brigáda je v okolí Bachmutu obzvlášť v posledních dnech mimořádně aktivní. Nedávno se jí během krvavé zákopové přestřelky povedlo zlikvidovat desítky ruských okupantů. Brutální video pořídil jeden z Ukrajinců pomocí kamery GoPro.

O několik dní později 3. brigáda vzala útokem pás stromů, v němž se utábořili ruští vojáci. Několik z nich skončilo v zajetí. Jeden z okupantů se rozhodl během procesu „kapitulace“ odjistit granát. Ukrajinský voják „Datsik“, který pořídil záběry na kameru, s ním neměl sebemenší slitování.

Tagy:
válka minomet les útok bomba vojáci Ukrajina Rusko Donbas dělostřelectvo Doněcká oblast léčka Bachmut protiofenzíva ISW Ukrajinská 3. útočná brigáda