Příčina Čechmánkovy smrti je nejasná. Policie nařídila pitvu

Bývalý hokejový brankář Roman Čechmánek narazil v podnikání, kvůli čemuž byl i odsouzen.

Zemřel hokejový gólman z Nagana Roman Čechmánek

U zesnulého dvaapadesátiletého bývalého hokejového brankáře Romana Čechmánka, který zemřel v noci na neděli, nařídila policie pitvu. Není totiž jasná příčina úmrtí. Podle kriminalistů se však zřejmě nejedná o sebevraždu.

V jedné z obcí na Zlínsku bylo v neděli nalezeno tělo bývalého hokejového brankáře Romana Čechmánka bez známek života. Zesnulého objevil rodinný příslušník.

ČTĚTE TAKÉ: Hvězdné duo se rozpadá. Tenistky Siniaková a Krejčíková přerušily spolupráci

„Protože koronerka nemohla na místě určit příčinu úmrtí, byla nařízena zdravotní pitva. Policisté vyloučili cizí zavinění smrti,“ uvedla pro web Novinky tisková mluvčí policie Monika Kozumplíková. Doplnila, že podle předběžných výsledku by se nemělo jednat o sebevraždu.

V podnikání se mu nedařilo

Čechmánek má za sebou veleúspěšnou hráčskou kariéru. Slavný brankář byl v roce 1998 u triumfu českých hokejistů na olympiádě v japonském Naganu. Stejně jako třetí brankář Milan Hnilička sice neodchytal jediný zápas, ale byl připraven zaskočit za Dominika Haška, který na turnaj hrál v životní formě.

Po skončení aktivní hráčské kariéry začal trénovat, mimo jiné působil v nižších soutěžích na lavičce HC Bobři Valašské Meziříčí, SHK Hodonín, týmu zlínské Univerzity Tomáše Bati UTB Zlín nebo Trnavy. Naposledy vedl žáky v Uherském Hradišti.

Dal se také na podnikání, kde se mu ale nedařilo. Půjčoval si peníze od známých, měl také úvěry u bank. Jeho dluhy dosáhly desítek milionů korun. Vlastnil mimo jiné minipivovar s restaurací ve Zlíně, který po roce fungování zavřel, přestavbu domu v Holešově nedokončil. Koupil i bývalý domov důchodců v Prostějově, investoval do developerského projektu v Chorvatsku, vlastnil byty ve Zlíně a Čeladné. Od roku 2013 byl v insolvenci, o rok později vyhlásil soud konkurz na jeho majetek. Čechmánkovy dluhy z podnikání dosáhly podle odhadů zhruba 100 milionů korun.

V únoru 2017 ho policie v souvislosti s podnikáním obvinila z podvodu. Podle pozdější obžaloby si Čechmánek půjčoval peníze a objednával práce, i když už věděl, že závazky nebude schopen splatit. Loni v dubnu mu zlínský krajský soud uložil tříletý trest odnětí svobody s podmíněným odkladem na zkušební dobu pěti let za podvod.

Bývalý brankář vinu odmítal, jeho odvolání však letos v červnu olomoucký vrchní soud zamítl a rozhodnutí se tak po pětiletém soudním procesu stalo pravomocným. V kauze padly tři zprošťující verdikty, vrchní soud vždy případ vrátil krajskému soudu.

Tagy: