Česká herní elita zabojuje o dva miliony korun. Začíná největší esportový šampionát v ČR

Tipsport MČR CS:GO chystá jedinečnou halftime show. Vystoupí hiphopové hvězdy Rytmus, Majk Spirit, Paulie Garand a Kenny Rough

Domácí CS:GO elita se rve o dva miliony korun. Proč vyrazit na český šampionát do Brna?

Už tento víkend se ukáže, kdo vládne domácí esportové scéně. V Brně se koná velkolepé Tipsport Mistrovství ČR v počítačových hrách, v němž se utkají nejlepší české a slovenské týmy v kompetitivní střílečce Counter-Strike: Global Offensive. Diváci, kteří přijdou osobně, se mohou také těšit na nabitou show s hudebními hvězdami. Závěr CS:GO sezóny budeme pokrývat po celý víkend na webu CNN Prima NEWS, který je mediálním partnerem tuzemského grandfinále.

Český národní šampionát je zlatou tečkou za celou letošní sezónou, která nabídla dosud nespočet napínavých zápasů a nečekaných zvratů. Od ledna české a slovenské celky trénovaly a absolvovaly stovky přestřelek, v Brně je proto čeká čas zúčtování.

Hlavní příběh bude psát opět tým Sinners. Parta z Liberce ovládla poslední dvě tuzemská mistrovství a statečně se držela mezi třicítkou nejlepších CS:GO mužstev světa. Jenže v květnu prodala svou největší hvězdu – Adama Zouhara – do evropského mužstva OG. A od té doby se domácí hegemon hledá, tápe a propadá se i globálním žebříčkem.

V dubnu si z Tipsport CS:GO Bratislava odvezl stříbro. Následovalo sice vítězství v jarní části eLEAGUE, hráči Sinners ale nezvládli červnový turnaj Tipsport CS:GO on-line ani zářijový Tipsport CS:GO Praha. Připočtěme, že libereckému klubu nevyšla ani generálka před MČR, když ve finálovém klání eLEAGUE skončil třetí.

Největším aspirantem na triumf je pardubické Dynamo Eclot. Podle světového CS:GO žebříčku se může nazývat českou jedničkou. Z této pozice v říjnu sesadilo právě Sinners.

Jenže přímé konfrontaci se tato mužstva zatím vyhýbají. Jedna taková může přijít na MČR v Brně. Dynamo Eclot má letos stabilní výsledky. Vítězství na červnovém turnaji Tipsport CS:GO on-line a druhé místo ze zářijového Tipsport CS:GO Praha dělá z těchto hráčů velké favority. Jenže obrovským varováním byl pro tým nepostup na závěrečné finále eLEAGUE.

Dalším v zástupu profíků je mužstvo Enterprise, které před měsícem získalo titul právě v eLEAGUE. Přiveze si nabyté sebevědomí a touhu po dalším triumfu i do Brna? Záležet bude především na výkonech bulharského snipera v barvách Enterprise, Davida „h4rn“ Benčeva.

Na tuto trojku ale čekají vlčáci ze středu pole. Tým eSuba tradičně mívá silné závěry sezóny, umí zahrát na velkých LAN turnajích, jako bude ten v Brně, a zároveň se může opřít o velkou základnu fanoušků, která si říká Modrá krev.

Dále tu jsou Entropiq Prague, kteří určitě chtějí zlomit prokletí čtvrtých míst. Nesmíme zapomínat ani na týmy Cryptova nebo Universe, od nichž se nečekají velké výkony. Jenže outsidery není radno podceňovat. Naopak oni mohou nečekaně zamíchat kartami.

Samostatnou kapitolou je tým milionových kluků Sampi. Ten přišel o svého nejzkušenějšího hráče Ladislava Kovácse alias GuardiaNa. Sampi by se tento několikanásobný účastník globálního turnaje CS:GO Major a ostřílený veterán hodil. Kvůli zdravotním problémům je místo něj v sestavě Lukáš Doležal, který sice patří mezi mladé talenty, ale v jeho případě půjde teprve o první účast na mistrovství České republiky.

Kromě CS:GO bude v Brně také turnaj ve fotbalovém simulátoru FIFA 23. První zastávka Hyundai MČR FIFA z celkových čtyř míří na brněnské výstaviště. Vedle toho na diváky MČR čeká celý festival Life!, takže na místě bude zábava na celý den. Chybět nebude ninja dráha a střelba na terč ve stánku Zdravého hráče od České spořitelny či velká expozice Nintenda s desítkami herních zařízení a exkluzivními tituly,

V neděli se návštěvníci mohou těšit na unikátní nedělní show, na níž se představí hvězdy domácího hip-hopu – Rytmus, Majk Spirit, Paulie Garand a Kenny Rough.

Na nejnáročnější diváky čeká VIP party

Celý domácí šampionát mohou od pátku diváci sledovat i naživo – vstupenky na Tipsport MČR CS:GO jsou již v prodeji. Základní jednodenní vstup vyjde pro páteční a nedělní program na 180 Kč, v sobotu pak na 230 Kč. V nabídce jsou také Premium balíčky s přednostním vstupem na bar a dárky od partnerů.

Pro nejnáročnější fanoušky je připravený VIP balíček, díky němuž získají vstup do speciální zóny a účast na jedinečné party, určenou pouze pro pozvané hosty.

Tipsport MČR CS:GO se koná od 4. do 6. listopadu na výstavišti PVA Expo v Brně a je součástí celého festivalu Life!, který obsahuje sekce SPORT Life!, DANCE Life! a IN-JOY Life. Mediálním partnerem finálového turnaje je Prima COOL a CNN Prima NEWS.

Tagy: