Uprchlého vězně našli v zahradním domku na Děčínsku. Policie zveřejnila video z jeho zadržení

  • Téma: Krimi
  • ČTK
  • CNN Prima NEWS
  • Aktualizováno 20. září 2024 12:59
Policie zaržela vězně na Děčínsku.

Policie dopadla vězně na Děčínsku

Policisté vypátrali a zadrželi vězně, který před rokem uprchl z nestřeženého pracoviště v České Lípě. Třiatřicetiletého muže našli v zahradním domku ve Varnsdorfu na Děčínsku, ukrýval se u příbuzných, informovala v pátek na webu mluvčí děčínské policie Eliška Kubíčková.

Po hledaném vězni z věznice ve Stráži pod Ralskem téměř rok pátrali policisté v Libereckém i Ústeckém kraji. Po muži bylo vyhlášeno celostátní pátrání, protože 29. září 2023 odešel z nestřeženého pracoviště v České Lípě.

ČTĚTE DÁLE: Bodnutí nožem do srdce a náhlá smrt kamaráda. Chladnou vraždu v Krásné Lípě zachytily kamery

Policisté hledaného zadrželi 17. září a převezli ho na obvodní oddělení. Po nezbytných úkonech jeho další cesta vedla zpět do věznice, kam jej policisté eskortovali. Odchodem z nestřeženého pracoviště se vězeň dopustil přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, a je tedy pravděpodobné, že mu bude trest odnětí svobody prodloužen.

Poměrům ve věznici ve Stráži pod Ralskem se nedávno věnoval i jeden z dílů unikátního seriálu CNN Prima NEWS Ve službě: Za mřížemi.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rodinná hádka skončila tragédií. Policie na Mělnicku vyšetřuje vraždu staršího muže

Tagy:
policie vězení vězeň zatčení Ústecký kraj zadržení Varnsdorf Česká Lípa trestná činnost Policie České republiky okres Děčín Útěk z vězení trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva vyšetřování trestné činnosti