USA disponují mimozemskou technologií, existují věrohodní svědci, tvrdí exnáměstek z Pentagonu

Spojené státy americké objevily technologii, která nevznikla na planetě Zemi, řekl bývalý náměstek ministra obrany pro zpravodajské služby v Clintonově a Bushově administrativě Christopher Mellon. Podle něj má ve středu na schůzi Kongresu dojít k odhalení nových informací.

Amerika může mít v držení mimozemskou technologii, tvrdí Christopher Mellon. „Bylo mi řečeno, že jsme získali technologii, která nepochází z této Země, a to úředníky ministerstva obrany a bývalými zpravodajskými pracovníky,“ řekl Mellon před plánovanou schůzí Kongresu, která se má konat ve středu. Informoval o tom web Daily Mail.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Záhadný objekt na Marsu. Vědci mluví o přistání mimozemšťanů i kosmické lodi lidí

Vládní úředníci ale tvrzení o mimozemských technologiích zpochybňují. V dubnu Sean Kirkpatrick z úřadu amerického ministerstva obrany pro sledování a analyzování zpráv o neidentifikovaných objektech (AARO) řekl senátnímu Výboru pro ozbrojené složky, že „zatím neexistují žádné věrohodné důkazy o mimozemské aktivitě nebo mimozemské technologii“. Podle Mellona ale existují „věrohodní svědci“, kteří jsou v „přímém rozporu s tím, co říká doktor Kirkpatrick“. „Kongres to musí vyřešit,“ zdůraznil.

Mellon zároveň očekává, že na středečním slyšení sněmovního výboru pro dohled nad neidentifikovatelnými létajícími objekty neboli UFO, se objeví nějaké „nové informace“. Slyšení se totiž mají účastnit tři svědci. Prvním z nich je veterán letectva a zpravodajských služeb David Grusch, jehož tvrzení o nelegálním programu vyhledávání havarovaných UFO byla zveřejněna letos v červnu. Dalším bude vysloužilý veterán amerického námořnictva a stíhací pilot David Fravor, svědek UFO označovaného jako Tic Tac, které bylo zaznamenáno v roce 2004 u letadlové lodi Nimitz. Třetím svědkem má být poručík Ryan Graves, jehož námořní letka v roce 2015 zachytila na infračerveném videu objekty známé jako Gimbal a GoFast.

Pětašedesátiletý Mellon působil jako náměstek ministra obrany pro zpravodajské služby v Clintonově a Bushově administrativě a nyní pracuje jako soukromý investor. V roce 2020 se přiznal, že byl tajným zdrojem, který poskytl deníku New York Times tři videa UFO, která byla zveřejněna v roce 2017.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Reportér Petr Holman o fenoménu UFO:

Bývalý pilot amerického námořnictva Ryan Graves se domnívá, že se o tématu UFO příliš nemluví, protože je to pro Kongres velmi citlivé téma.

„Identifikovat objekty na obloze, to je základní úkol vojenských pilotů. Jedná se o velkou bezpečnostní obavu. Nemáme dostatek informací o tom, odkud se tyto objekty berou,“ sdělil pro americkou CNN krátce před zmiňovaným slyšením v Kongresu.

Tagy: