Útočník bodl dítě nožem do krku v Mostě. Soud mu zvažuje zpřísnit trest až na 25 let vězení

Krajský soud v Ústí nad Labem se ve středu začal zabývat případem 32letého Michala P., který po hádce s jiným mužem podle obžaloby bodl nožem malého chlapce. Čtyřleté dítě na následky fatálního zranění zemřelo.

Incident se stal vloni v květnu v ulici Rozmarýnová v Mostě před tamní základní školou. Přímo na ulici se tam hádali dva muži a jedna žena, kteří mezi sebou měli nevyřešené spory. Tématem sporu měla být výchova dítěte.

ČTĚTE TAKÉ: Zuřivý řev a hrozba sebevraždou. Došly mi nikotinové sáčky, vysvětlil řádění mladík z Brna

Konflikt eskaloval a 32letý muž si vzal do ruky nůž. V tu chvíli měl mít druhý dospělý muž, jeho sok v lásce, v náručí na hrudi svého čtyřletého syna. „Pan obžalovaný provedl výpad nožem proti tělu pana poškozeného. Při tom zasáhl do krku dítě, které měl pan poškozený v ruce. Jeho zranění byla natolik vážná, že jakákoli pomoc neměla šanci na úspěch,“ přiblížila státní zástupkyně Klára Kubátová.

Chlapec zemřel na vykrvácení a otok mozku v přivolané záchrance. Kromě usmrcení dítěte a výtržnictví obžaloba uvádí, že útočník chtěl svého dospělého soka v lásce zavraždit.

„Obžalovaný plně přijímá odpovědnost za smrt malého chlapce i za další skutky v obžalobě, nicméně zásadně odmítá skutek jako vraždu po předchozím uvážení a úmyslu. Poškozený, ten starší italský otec, tam ale napadal matku toho dítěte a náš klient ji bránil,“ sdělil advokát obžalovaného muže Daniel Volák, podle kterého šlo o nešťastný milostný trojúhelník, ve kterém byli navíc všichni jeho aktéři pod vlivem drog.

„Je mi moc líto, co se stalo. Nechtěl jsem nikomu ublížit. Bál jsem se o *****, děti a o sebe. ***** nás neustále napadal. Přijímám trest za malého,“ řekl obžalovaný Michal P. u soudu.

Státní zástupkyně mu navrhuje 16leté vězení. Soudce ale během jednání uvedl, že zvažuje i zpřísnění právní kvalifikace v souvislosti s mrtvým chlapcem, a to na vraždu. V tom případě by obžalovanému hrozilo až 25 let za mřížemi.

Soud ponechal obžalovaného i nadále ve vazbě z obavy, že by trestnou činnost mohl opakovat. Hlavní líčení bude pokračovat na konci března výslechem soudních znalců a svědků.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Při útoku v Mostě zemřelo dítě

Tagy: