„Hořím, hořím,“ křičeli zasažení. Muž poleptal v Německu 14 lidí kyselinou sírovou

Policie na jihu Berlína a v jeho okolí pátrá po kočkovité šelmě na útěku.

Útok kyselinou v restauraci v Německu

Třiačtyřicetiletý muž zaútočil v neděli v německé Bochumi kyselinou sírovou. V tamní kavárně popálil nejméně 14 lidí. Podle všeho cílil na mladý pár, který seděl na zahrádce. Muž z místa utekl, policisté ho ale dopadli poblíž kavárny.

Hlasitý křik poleptaných, tak lidé na útok vzpomínají. Třiačtyřicetiletý muž přišel na zahrádku kavárny a kyselinu rozstříkl na mladší pár, který tam seděl, informoval web Welt. Proč to udělal, není jasné. Podle německých médií mohla hrát roli žárlivost.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragédie v oblíbené dovolenkové destinaci Čechů. 13letou dívku na pláži zabil blesk

„Slyšel jsem křik v kavárně naproti. Okamžitě jsem vyběhl ven a viděl jsem, že lidé napravo i nalevo utíkají, protože měli strach. Přímo před mým obchodem ležel na zemi mladý muž a říkal: ‚Hořím, hořím‘,“ popsal události podle webu WDR očitý svědek Karem Dehestani.

„Můžeme potvrdit, že se jedná o koncentrovanou kyselinu. Proto je nutná opatrnost a je dobře, že se nám podařilo pachatele rychle zadržet a odvrátit tak nebezpečí pro veřejnost,“ uvedl policejní mluvčí Marco Bischoff. Všichni zranění skončili v nemocnici. Policisté pak podezřelého muže obvinili z pokusu o vraždu.

Nejznámější útok kyselinou v Česku se odehrál v Plzni v roce 2013. Zhrzený muž tehdy na svou bývalou partnerku zaútočil, když nasedala do auta před svým domem. Mladá žena tehdy kromě jiných následků přišla o zrak. Muže poslal soud na 23 let do vězení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vyplatí se nakupování za hranicemi? Češi dál jezdí do Polska i Německa, často si vozí maso

Tagy: