Tragédie v oblíbené dovolenkové destinaci Čechů: 13letou dívku na pláži zabil blesk

Oblíbenou dovolenkovou destinací v pátek otřásla tragédie. Na severu Řecka zemřela třináctiletá dívka, kterou během náhlé bouřky zasáhl blesk. Podle starostky města Kassandreia šlo o letní bouřku, která obvykle nezpůsobuje žádné potíže.

Řecké úřady uvedly, že se dívka koupala se svými rodiči na pláži Faros nedaleko Poseidi na poloostrově Chalkidiki, v letovisku jihovýchodně od Soluně, které je oblíbené u řeckých i zahraničních návštěvníků.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Odložil pivo a šel oživovat. Primář popsal drama po zásahu bleskem v Liberci, byl tam náhodou

Starostka města Anastasia Chalkiaová uvedla, že rodina vylezla z moře, protože začalo pršet, ale počasí se velmi rychle zhoršilo. „Hodně se blýskalo. Byla to taková letní bouřka, která obvykle nezpůsobuje žádné potíže,“ uvedla Chalkiaová podle webu Sky News.

Policie uvedla, že dívka byla převezena do nemocnice, kde byla prohlášena za mrtvou. Její rodiče zraněni nebyli.

„Byli jsme na pláži jako rodina. Vycházeli jsme z moře a v té době mrholilo. Moje žena šla první a dcera byla hned za ní. Pak udeřil blesk a moje holčička už se nezvedla,“ uvedl otec třináctileté dívky pro web newsit.gr. Dodal, že blesk udeřil i do jeho ženy, ale ta je prý v pořádku.

Jak informuje web greekreporter.com, smrtelné úrazy způsobené úderem blesku jsou v Řecku poměrně vzácné. Podle statistické analýzy provedené vědci z univerzity v Patrasu došlo v letech 2010 až 2019 v Řecku celkem k 23 úmrtím způsobeným úderem blesku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Blesky bijí do lidí kvůli změně klimatu a nerespektování přírody, míní znalec. Zmínil další případy

Tagy: