Útok mačetou na škole v Praze. Učitele měl zabít student, policisté už agresora dopadli

Záběry od pražské SOU Ohradní, kde měl 31. března 2022 student zabít mačetou učitele školy.

Vražda učitele v Praze

Před čtvrtečním polednem zaútočil mačetou na učitele střední školy v Praze 4 žák třetího ročníku. Muž útok nepřežil. Agresora už policie podle informací CNN Prima NEWS zadržela. Pátraly po něm stovky policistů.

„Před polednem neznámý pachatel zaútočil mačetou na jednoho z učitelů střední školy v Praze 4. Ten útok bohužel nepřežil,“ napsala Policie ČR na Twitteru ve čtvrtek po půl jedné odpoledne. Pachatel z místa utekl a usilovně po něm pátralo několik stovek policistů. V akci byl i vrtulník. Zbraň po útoku zůstala na místě.

Podle mluvčího pražských policistů Jana Rybanského je obětí učitel ze Středního odborného učiliště v ulici Ohradní. Útočníkem je student třetího ročníku, potvrdil CNN Prima NEWS ředitel školy. Policisté agresora dopadli necelou hodinu po incidentu.

„Kolem nás jezdí policejní auta se zapnutými majáky. Policisté ze zásahové jednotky postupně vyvádějí žáky ze školy ven. Čekají na ně rodiče, vítání je dojemné a všichni jsou rádi, že žáci jsou v pořádku. Nemám informace, že by byl někdo další zraněný nebo potřeboval péči,“ popsala přímo z místa reportérka CNN Prima NEWS Kateřina Sejková.

Útok šokoval politiky

Zpráva o násilné smrti jednoho z učitelů zasáhla ministra školství Petra Gazdíka z hnutí STAN. „Jsem upřímně zdrcen. Doufám, že policie tento odporný čin co nejdříve vyšetří a viník bude náležitě potrestán. Chci vyjádřit upřímnou soustrast rodině pana učitele a stejně tak podporu jeho kolegům a žákům,“ napsal na Twitteru. Ministr následně potvrdil, že s učitelem byl žák v konfliktu, ve středu ve škole zažil studijní neúspěch.

Pražský radní za Piráty Vít Šimral uvedl, že detaily incidentu není možné s ohledem na vyšetřování sdělovat. „Škola je vyklizena, se zaměstnanci i žáky pracují psychologové. Je to obrovská tragédie, vyjadřuji upřímnou soustrast celé rodině,“ popsal.

Tagy: