Napadení chlapce na Děčínsku: Je mi do breku, přiznal ředitel. Policie už ztotožnila útočníky

ZŠ Benešov nad Ploučnicí

Detaily hrozivého případu surového útoku na školáka

Brutální skupinové napadení chlapce v Benešově nad Ploučnicí jeho vrstevníky nenechalo chladným ředitele školy, kterou pachatelé útoku navštěvují. „Je mi do breku, odmítám veškeré násilí, obzvlášť mezi dětmi,“ sdělil Jakub Zelený redakci CNN Prima NEWS. Kriminalisté se do školy vydali s preventivním výstupem, zároveň již identifikovali agresory. V návaznosti na útok budou ve městě častější policejní pochůzky, doplnil starosta Petr Jansa.

Záznam z útoku, při kterém na chlapce přistávají rány pěstí i kopance, zatímco je na zemi, měla zveřejnit jedna z přihlížejících dívek. Když ho viděl ředitel, okamžitě kontaktoval policisty. „Osobně je mi do breku, abych řekl pravdu, odmítám veškeré násilí ve společnosti, obzvlášť mezi dětmi. Děláme vše pro to, abychom konflikty řešili kompromisem. Překvapilo mě, že se vůbec může podobná agrese mezi dětmi objevit,“ sdělil redakci CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vražda v Jevanech: Oběť brutálního činu měla strach nejen ze svého partnera, tvrdí kamarádka

Pokud vás trápí psychické potíže či jiné problémy, neváhejte se obrátit na odborníky na některé z celostátních bezplatných krizových linek:

  • Linka první psychické pomoci: 116 123 – krizová pomoc pro dospělé
  • Linka bezpečí: 116 111 – určená pro děti, mládež a studující do 26 let
  • Linka pomoci obětem kriminality a domácího násilí: 116 006 – pomoc pro oběti a pozůstalé
  • Linka pro rodinu a školu: 116 000 – pomoc dospělým ohledně dětí

Za útočníky se do základní školy vydali v pondělí děčínští kriminalisté. „Všechny aktéry v tuto chvíli máme již ztotožněné,“ potvrdila redakci mluvčí Veronika Hyšplerová. „Provedli jsme preventivní vstup do všech tříd základní školy, kde jsou aktéři z videa. Chtěli jsme apelovat, že toto chování je naprosto nepřijatelné a nikdy se normou pro společnost nestane,“ doplnila.

Dohru útoku mohou pocítit i obyvatelé obce. „Je nám to velmi nepříjemné. Zintenzivnili jsme pochůzky ve městě,“ uvedl pro CNN Prima NEWS starosta Petr Jansa.

Žákům, kteří se cítí být obětí šikany, jsou k dispozici specializované weby, Linka bezpečí anebo schránky důvěry ve školách. „Žáci se mohou obrátit třeba na školní poradenské pracoviště, kde působí výchovný poradce, metodik prevence. Případně teď máme i speciálního pedagoga,“ nastínil situaci na benešovské škole Zelený. Zařízení připravuje i preventivní workshopy.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ukrajinec po surovém útoku v Teplicích zemřel. Agresora dopadli

Tagy: