Vražda v Jevanech: Oběť brutálního činu měla strach nejen ze svého partnera, tvrdí kamarádka

Policisté se dal věnují vyšetřování vraždy v Jevanech.

Vražda v Jevanech

Žena z Jevan, z jejíž vraždy pražští kriminalisté obvinili devětatřicetiletého syna jejího partnera, měla být podle výpovědi kamarádky pravděpodobně obětí domácího násilí. Přítelkyně ženy se deníku Blesk rovněž svěřila, že partner oběti Květoslav po ní ani nijak netruchlil a nadále si plnými doušky užíval jejího majetku. Tělo zavražděné později policisté našli rozřezané ve Slapské přehradě.

Osmačtyřicetiletá Kateřina M. neměla život od začátku lehký a o svém dětství jen velmi nerada mluvila. Štěstí ji potkalo až s jejím mužem, se kterým ji pojil láskyplný vztah. Ten ale ukončila manželova smrt, po níž ovšem Kateřině zbyla vila a dost peněz, které jí měly zajistit pohodlný život, informoval web Blesk.cz.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Děsivé záběry vraždy v Jevanech: Policie ukázala, jak našla rozřezanou ženu ve Slapské přehradě

Bohužel tomu ale bylo naopak a právě peníze měly být důvodem k jejímu usmrcení. Když si totiž domů nastěhovala nového přítele Květoslava, společně s ním přišel i jeho dospělý syn. „Ten se jí ale vůbec nelíbil. Vím, že měl nějaké dluhy, vyhodili ho z bytu a nechodil do práce,“ popsala blízká kamarádka Kateřiny Martina.

Žena měla mít podle kamarádky z muže strach a dokonce měla i naznačit, že by mohlo docházet z jeho strany k násilí: „Nikdy to neřekla na plnou pusu, pouze naznačovala,“ posmutněla Martina.

Když se Kateřina dlouhou dobu neukázala, bylo prý Martině hned jasné, že se něco děje. Kateřina by prý jednak vilu nikdy neopustila bez svých milovaných čtyřnohých mazlíčků a druhak byla vždy velmi aktivní na sociálních sítích. Přesto chování Květoslava a jeho syna neodpovídalo tomu, že by ji nějak postrádali.

Naopak nadále obývali její vilu v Jevanech. „Zval si tam návštěvy. Jakoby se nechumelilo. Koupali se v bazénu. Já tam taky byla,“ popsala pro Blesk.cz kamarádka s tím, že když se po Kateřině ptala, měl jí říct, že volal na linku 158, kde mu řekli, že s ním nechce být a odjela do Bulharska, kde koupila byt. „Ještě zdůraznil, že všechny šperky nechala v trezoru a vzala si jídelní potřeby, včetně rychlovarné konvice,“ povzdechla si při vzpomínce kamarádka.

To ale nebyla zřejmě pravda. Podle policejního mluvčího však začal celý případ až ve chvíli, kdy se žena přestala ozývat svému obchodnímu partnerovi. „Kriminalisté prvního policejního obvodu proto po oznámení začali pohřešovanou hledat,“ popsal Jan Daněk pro CNN Prima NEWS.

Případ od nich následně převzali policisté z oddělení vražd. „Postupem času začali zjišťovat podezřelé souvislosti, mezi kterými byly i pochybné výpovědi partnera pohřešované a jeho syna,“ uvedl mluvčí.

Když kriminalisté získali dostatek důkazů, zadrželi podezřelého, kterého našli ve sklepě vily. „Zadrženému muži následně sdělili obvinění ze čtyř trestných činů, kdy nejzávažnějším z nich je vražda ze zištného důvodu,“ řekl Daněk. Soud muže poslal do vazby. Právě peníze byly podle policistů hlavním motivem vraždy. Konkrétně to mělo být 1,5 milionu korun.

Podívejte se na záběry pořízené policejními potápěči při hledání ostatků na dně Slapské přehrady:

Tagy: