Nejméně 27 mrtvých hlásí z jihu Gazy, k útoku mělo dojít u školy. Izrael zprávu prověřuje

Nejméně 27 lidí zemřelo při úderu izraelské armády poblíž školy v Abasánu na jihu Pásma Gazy. Agentuře AFP to v úterý sdělil lékařský zdroj. Izraelská armáda uvedla, že tyto informace ověřuje. Podle palestinských zdravotníků nálet zasáhl stany, v nichž jsou před vzdělávacím zařízením ubytovány vysídlené rodiny.

Izraelská armáda pokračuje druhým dnem v zesílené vojenské ofenzivě v celém Pásmu Gazy, zejména v centrálních čtvrtích města Gaza. Tento vývoj podle představitelů teroristického hnutí Hamás ohrožuje obnovená jednání o příměří a propuštění rukojmích.

K TÉMATU: Naděje na klid zbraní v Gaze. Hamás slevil ze svých požadavků, izraelské zdroje mluví o „šanci“

Údaje o obětech v Abasánu se rozcházejí. Podle ředitele vládní mediální kanceláře v Gaze, kterou řídí Hamás, na místě zahynulo až 29 lidí. Naopak agentura AP s odkazem na zdravotnické úřady v Gaze píše o 19 mrtvých a desítkách zraněných.

Válku v Pásmu Gazy loni vyvolal bezprecedentní teroristický útok Hamásu na Izrael 7. října, při němž zahynulo na 1 200 lidí. Dalších zhruba 250 osob ozbrojenci odvlekli na území Pásma Gazy. Izraelská vojenská ofenziva si od té doby vyžádala životy více než 38 200 Palestinců.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Útok Rusů na kyjevskou nemocnici očima svědků. Děti po dialýze vytahovali okny, batole operovali s baterkou

Tagy: