Útok vajíčky na krále Karla III. Británie byla postavena na krvi otroků, křičel aktivista

Krále Karla III. a jeho manželku Camillu čekala při jejich návštěvě Yorku nemilá věc. Při procházce městem na ně začal neznámý muž házet vajíčka a pokřikovat, že Británie „byla postavena na krvi otroků“. Policie podezřelého muže ihned zadržela. Ani jedno z vajec královskou rodinu nezasáhlo.

Britský panovník Karel III. přijel s manželkou do Yorku, aby odhalil sochu své zesnulé matky Alžběty II. Jeho návštěvě na ulici přihlížely stovky lidí. Mezi nimi byl i zmíněný muž, který začal po královském páru zničehonic házet vajíčka a pokřikovat nenávistná slova. Policisté muže okamžitě zpacifikovali. O incidentu v severském městě informoval britský deník Daily Mail.

Během chvíle se na internetu začaly šířit záznamy z královské návštěvy. Lidé nejprve spekulovali, že poblíž krále padlo jedno vejce. Později se ale ukázalo, že jich bylo více. „Zdá se, že na krále byla hozena čtyři vejce. Všechna minula. Protestující křičel, že Spojené království bylo vybudováno na zádech otroků,“ komentoval incident na Twitteru novinář Chris Ship.

Muž se na středeční akci zřejmě připravoval. Podpory od přihlížejících se ale rozhodně nedočkal. Lidé se naopak zastávali krále a na protestujícího křičeli, že by se měl za svůj čin stydět. „Davy lidí protestujícímu oplácely výkřiky slovy: ‚Styď se,‘“ napsal dále Ship.

Tagy: