Mladík se ubránil útoku žraloka, v ruce mu zůstaly zabodnuté zuby. Chci z nich šperk, říká

Při šnorchlování ve Francouzské Polynésii zažil dvacetiletý Angus Kockott z Jižní Afriky strach nahánějící útok žraloka. Mladík se však dokázal ubránit a ze žraločích zubů, které mu zůstaly zabodnuté v ruce, chce mít náušnice. Informoval o tom deník Daily Mail.

Kockott se na konci května vydal do vod u ostrova Mangareva ve Francouzské Polynésii. V moři ho však napadl dvouapůlmetrový žralok spanilý. Ten se mladíkovi zakousl do paže, čímž mu vážně poškodil nervy a šlachy, uvedl deník Daily Mail.

ČTĚTE TAKÉ: Kuriózní „šikana“ v moři. Vědci popsali, proč chobotnice při lovu bijí chapadly neposedné ryby

V kritickém okamžiku však Kockott nezpanikařil – podařilo se mu vytáhnout malý nůž, který měl u sebe, a zaútočil na žralokovy žábry. Díky tomu se mu podařilo uniknout z vody a společně s kamarádem, který ho v moři doprovázel, vyhledali pomoc. „Z ruky mi doslova stříkala krev,“ vzpomínal mladík pro deník Metro.

Po transportu vojenským letadlem podstoupil v nemocnici na Tahiti šestihodinovou operaci.

Přestože rehabilitace zraněné ruky stále probíhá, Angus se rozhodl proměnit děsivou zkušenost v něco pozitivního. Zuby, které zůstaly zabodnuté v jeho paži, hodlá přetvořit v náušnice. „Byla to zásadní zkušenost v mém životě,“ vysvětluje. Navzdory těžkému zranění se Angus podle svých slov těší, až se bude moci vrátit zpět k plachtění a životu na moři.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Popularita roztomilého hrošíka přináší obavy. Mládě láká davy, kvůli snímkům ho však ohrožují

Tagy: