Na Jesenicku sjelo auto do řeky, měli v něm být tři lidé. Po vozidle i posádce pátrá policie

V obci Lipová-lázně na Jesenicku spadlo auto do rozbouřené řeky. Uvnitř vozidla zůstali podle policie zřejmě tři lidé.

Policie v souvislosti s povodněmi pátrá po několika nezvěstných lidech

K děsivé situaci došlo v obci Lipová-lázně na Jesenicku. Auto se čtyřmi osobami tam v sobotu odpoledne spadlo do rozbouřené řeky Staříč. Jednomu člověku se podařilo dostat na břeh, další tři měli zůstat uvnitř. Po vozidle i posádce pátrá Policie ČR.

„Na základě dosavadního šetření by osádku vozidla měly tvořit osoby starší 18 let. S ohledem na rodinné příslušníky nebudeme poskytovat bližší informace,“ sdělila ČTK policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Podobný případ se v sobotu odehrál i v Jankovicích na Uherskohradišťsku, kde v odpoledních hodinách spadl 54letý muž při odklízení naplavenin do rozvodněného Jankovického potoka a už se nevynořil. Policisté po něm stále pátrají.

Řeka Staříč je kvůli vydatnému dešti rozvodněná a má dravý proud. Hladiny řek v Jeseníkách stoupají kvůli vydatnému dešti už od pátku, v noci na sobotu se vzestup hladin ještě zrychlil.

V Mikulovicích, Velké Kraši, Vidnavě a Raškově platí extrémní povodňové stupně. Hasiči v Olomouckém kraji současně řeší dvě stovky událostí, z toho 110 na Jesenicku. Od páteční půlnoci hasiči v kraji v souvislosti s extrémním počasím evidují 540 zásahů.

ČTĚTE TAKÉ: Dvě ženy v jižních Čechách neuposlechly příkaz k evakuaci. Hasiči je zachraňovali na člunu

Tagy: