Chlouba ruské armády dostřílela. Ukrajinci zabili elitního snajpra ze Sibiře

Ukrajinští vojáci během hlídky v jedné ze znovudobytých vesnic v Charkovské oblasti

Na tisíc ukrajinských vojáků z Mariupolského Azovstalu se vzdalo

Ukrajinské armádě se zřejmě podařilo zlikvidovat elitního ruského odstřelovače Sergeje Carkova. Informuje o tom ruský web chita.ru. Na smrt protivníkova vojáka upozorňuje na svém Telegramu také náměstek ukrajinského ministerstva vnitra Anton Geraščenko.

„Dostřílel: Ukrajinská armáda vyřadila nejlepšího ostřelovače ze Zabajkalska,“ informuje na Telegramu Geraščenko a odvolává se na ruská média. „Píší o něm, že se pravidelně účastnil mezinárodní armádní soutěže Sniper Frontier a byl nejlepším odstřelovačem ve své brigádě,“ uvádí náměstek.

Podle regionálního webu chita.ru měl Carkov pohřeb už 10. dubna, ale média o jeho smrti informují až nyní. Velitel čety prý zahynul během „speciální vojenské operace na Ukrajině“, jak válku nazývá ruská propaganda a šéf Kremlu Vladimir Putin. Carkov za své služby dostal posmrtně Řád odvahy.

„Všichni si ho velmi vážili. Byl to profesionál a měl autoritu. Nikdo nemohl uvěřit, že se s ním mohlo stát něco takového,“ cituje ruský web zdroj z armády. Carkov pocházel z města Borzja, které se nachází v Zabajkalském kraji v Sibiři, a dožil se 39 let.

„Klíčové slovo byl,“ reaguje na smrt ruského vojáka Geraščenko. „Kolik ztracených životů měl ten šmejd na svědomí, než ho ukrajinská armáda zabila,“ píše dále náměstek a v závěru příspěvku přidává hashtag Rusové200, čímž se odkazuje na kód náklad 200, který používá armáda jako označení pro přepravu zabitých vojáků zpět do Ruska.

Tagy: