Úžasný hlas a krásné sexy nohy, které ukazovala v minisukních. Dědek vzpomíná na Turnerovou

Jedna z nejúspěšnějších ženských zpěvaček, řekl o Tině Turnerové v pořadu 360° na CNN Prima NEWS hudební publicista Honza Dědek. Zároveň zavzpomínal na její úžasný hlas a krásné sexy nohy.

„Překrásný, úžasný hlas a stejně krásné sexy nohy, které vždycky ukazovala ve svých minisukních. Spousta hitů a neuvěřitelná energie a na závěr snad životní příběh, který byl po právu několikrát zfilmován a popsán,“ vzpomínal na legendární zpěvačku Tinu Turnerovou v pořadu 360° na CNN Prima NEWS hudební publicista Honza Dědek a dodal, že její životní příběh, který byl plný vzestupů a pádů, si prostě zasloužil hollywoodské zpracování.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nejlepší koncert 90. let? Tina mě nadchla, vzpomíná Korál na legendární vystoupení v Ďolíčku

Americko-švýcarská zpěvačka získala 12 cen Grammy a prodala přes 100 milionů desek. „Je to zkrátka jedna z nejúspěšnějších ženských zpěvaček, co se týče prodeje desek, a velká osobnost. U těch Grammy je jedna zajímavost: Za píseň What Love Got to Do with it dostala cenu v kategorii nahrávka roku, a to byl její první a poslední hit číslo 1 v Americe, a dosáhla toho ve svých 44 letech, čímž se stala nejstarší zpěvačkou v historii této hitparády,“ připomněl Dědek.

V posledních letech se Turnerová již zřekla zpívání a usadila se ve Švýcarsku se svým o 16 let mladším manželem Ervinem Bachem. „Toho jí poslala evropská nahrávací společnost, aby ji uvítal na letišti. Pocházel z Kolína nad Rýnem a nějak spolu začali kamarádit a posléze i chodit. Pak se v roce 2013 vzali po dlouhém romantickém vztahu a ona požádala o švýcarské občanství, přičemž uvedla, že v Americe už kromě části své rodiny nemá žádné vazby a nehodlá se vrátit,“ popsal Dědek.

Zpěvačka s charakteristickým chraplavým hlasem zemřela ve středu po dlouhé nemoci ve svém domě v Kusnachtu u Curychu ve Švýcarsku. Bylo jí 83 let.

Tagy: