V 90 letech je stále mladík. Fotbalový „Ninja“ protihráče školí, vstřelí tři góly na zápas

Na konci února oslavil Mike Fisher, veterán Royal Air Force, 90. narozeniny. V požehnaném věku však nesedí v křesle s knihou, jak by si někteří mohli myslet. Místo toho třikrát týdně zamíří přáteli přezdívaný „Ninja“ do jednoho z fotbalových klubů, za něž ve Velké Británii hraje. Že zdání klame, dokazuje Fisher na každém zápase. V průměru vstřelí tři góly na utkání a školí i o 40 let mladší protihráče.

Nejstarší britský fotbalový útočník, který třikrát týdně střílí góly? Seznamte se, Mike Fisher. Svižný senior, kterému jeho spoluhráči a přátelé neřeknou jinak než „Ninja“, obdarovává soupeře v průměru třemi góly na zápas. Svou amatérskou kariéru odstartoval již před 75 lety, píše web Good News Network.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřel slavný fotbalista a trenér Rijvers. Vedl legendárního van Bastena i Gullita

Každé úterý, středu a čtvrtek nastupuje veterán Royal Air Force (RAF) za dva malé fotbalové týmy, v jejichž dresu hraje chodící variantu celosvětově populárního sportu již od svých 82 let. S klasickou verzí fotbalu se rozloučil ve 40 letech.

Dárkem si nadělil pět gólů

Sport, který nadevše miluje, ho provází na každém kroku. Není tak s podivem, že své 90. narozeniny na konci února Fisher se spoluhráči oslavil zápasem proti o 40 let mladším soupeřům. Výsledek? Na první pohled neškodný stařík jim vstřelil pět branek, uvádí web Sports Brief.

„Všichni mi říkají Ninja, protože jsem – jak uvádějí – zmizel mrknutím oka. V jednu chvíli si myslíte, že jste mě dostali, a v další minutě jsem pryč a míč je v síti. Když se někoho zeptáte na Mike Fishera, tak nebude mít ponětí, o kom mluvíte. Jakmile řeknete, že hrají s Ninjou, tak hned ví, o kom je řeč,“ svěřil se médiím senior.

Po službě v Libyi, Egyptě a Iráku v roce 1954 se Mike jako automechanik RAF oženil se svou přítelkyní Dorris a přestěhoval se do Blackpoolu, kde se jim narodily dvě děti. Jeho osudová žena zemřela v roce 2020.

„Fotbal mi dává důvod, proč stále vstávat, chodit ven a udržovat se v kondici. Nechci celý den sedět v křesle,“ zdůraznil. „Je to sport, který miluji, a budu v něm pokračovat, dokud to půjde – nebo alespoň dokud budu pravidelně skórovat. Ten pocit, že dávám góly, nikdy nezestárne – i když já ano,“ podotkl útočník. Jak ho cituje web BBC, Fisherovou ambicí je hrát fotbal i v den svých 91. narozenin.

Přijde, dá gól

„Už jsem ztratil přehled o tom, kolik jsem dal gólů, ale většinou vstřelím tři až pět za zápas. Několikrát se mi stalo, že jsem dal deset gólů za utkání,“ poznamenal. K chodícímu fotbalu se dostal náhodou, když přišel do komunitního centra v Bloxwichi. „Zeptali se, co mě baví. Řekl jsem, že jsem hrával fotbal, a oni se zmínili o chodícím fotbale. Myslel jsem si, že jsem v 82 letech moc starý, přesto jsem to zkusil,“ vzpomínal útočník.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Zloba v Paříži kvůli plakátu k olympiádě: Z věže Invalidovny zmizel kříž. Proč? žasnou lidé

„Najednou jsem začal hrát proti padesátníkům a šedesátníkům – a uvědomil jsem si, že pořád mohu sportovat. Dnes už jen čekám u branky, abych míč kopl do sítě, když to bude potřeba. Asi jsem trochu jako Jimmy Greaves. Byl to útočník, co dával góly z bezprostřední blízkosti,“ vzpomněl na bývalého anglického útočníka a výjimečného střelce.

Fisherův bývalý spoluhráč, 76letý Mike Stevenson, o „Ninjovi“ jednoduše řekl: „Přijde, dá gól.“ „Může být ještě někdo, kdo v takto skvělém věku hraje pravidelně fotbal?“ dodal.

Tagy: