V části Starého Města začne opět platit noční zákaz vjezdu. Pražský magistrát to může zrušit

Značky byly na konci listopadu nainstalovány, poté je ale nechal magistrát zneplatnit.

Zákaz vjezdu do Starého Města

V části pražského Starého Města v Dlouhé ulici a jejím okolí začne v následujících dnech opět platit zákaz nočního vjezdu aut mimo dopravní obsluhu, kam spadá i taxi. V úterý na to upozornil server iROZHLAS.cz a ČTK to potvrdil radní Prahy 1 Vojtěch Ryvola (nez.), podle kterého opatření začne platit ve středu nebo ve čtvrtek. Noční zákaz už městská část loni v listopadu zavedla, obratem jej však zrušil magistrátní odbor pozemních komunikací.

Zákaz vjezdu mezi 22:00 a 06:00 se bude týkat stejně jako loni oblasti mezi Dvořákovým nábřežím, Pařížskou ulicí, Staroměstským náměstím a Revoluční ulicí. Změna je podle Ryvoly jen v jedné z menších uliček, kde bylo minulé opatření špatně řešeno a kam přibudou značky. Jinak bude omezení stejné jako to loňské. Jestli začne zákaz platit ve středu nebo ve čtvrtek v noci, bude podle radního záležet na postupu osazení značek.

ČTĚTE TAKÉ: Zbabělý útok na Proseku. Mladíci v přesile surově bili řidiče auta, hledá je policie

Cílem opatření je omezit hluk z aut, který v noci ruší místní obyvatele. Na ten si dlouhodobě stěžují zejména obyvatelé Dlouhé ulice, kde se nachází velké množství nočních podniků. Loni zákaz po přezkumu zrušil magistrátní odbor poté, co jej kritizoval primátor Bohuslav Svoboda (ODS) kvůli tomu, že o něm radnice neinformovala vedení města. Podle některých zástupců magistrátu Praha 1 opatření nekonzultovala a nedodržela postupy, které jsou jinak u podobných úředních procedur běžné.

Nesouhlasně se podle serveru iROZHLAS.cz primátor vyjádřil i nyní a opatření označil za „separátní akci“, která nebere v potaz potřeby metropole jako celku. Ryvola k tomu řekl, že vyjádření nechápe, když městská část v reakci na předchozí kritiku záměr opakovaně konzultovala se všemi relevantními magistrátními orgány a dodržela všechny postupy. „Pan primátor o všem věděl a plnili jsme všechny požadavky magistrátu,“ řekl.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Autobusy i trolejbusy zastaví v Praze už jen na znamení. Důvodem je úspora času i peněz

Tagy: