Zbabělý útok na Proseku. Mladíci v přesile surově bili řidiče auta, hledá je policie

Policie pátrá po dvojici, která napadla řidiče.

Útok na parkovišti

Nepochopitelný a zbabělý útok, po kterém následoval rychlý útěk. Tak by se dalo popsat chování dvojice mužů, po kterých teď pátrají pražští kriminalisté. Dvojice po předchozí hádce napadla jiného muže na parkovišti. A to tak brutálně, že po útoku zůstal bezvládně ležet na zemi.

Rána pěstí a šofér bílého auta padá přes kapotu svého vozu bezvládně k zemi. Incident, který se odehrál na parkovišti u obchodního domu na pražském Proseku, zachytily bezpečnostní kamery. Kriminalisté díky tomu velice dobře vědí, co konfliktu předcházelo.

ČTĚTE TAKÉ: Mladíci v Brně zbili staršího muže, ten se skutálel ze schodů. Policie již agresory dopadla

„Nejdříve došlo ke slovní rozepři mezi řidičem motorového vozidla a skupinkou osob. Konflikt následně vyústil ve fyzické napadení,“ sdělila pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Kristýna Soukupová.

Skupinka, která stála na parkovišti, gestikulovala a řidič bílého vozu zastavil. Nejspíš s mladíky prohodil pár slov a následně vystoupil – zřejmě, aby si vše vyříkali. Pak už se ale strhla samotná potyčka. „Jeden z pachatelů kopnul poškozeného do hlavy a druhý jej nečekaně udeřil pěstí z boku do obličeje, vlivem čehož poškozený následně upadl bezvládně na zem, kde zůstal ležet,“ dodala Soukupová.

Mladíci ihned po útoku z parkoviště utekli. Další lidé, kteří ale na místě byli, šli napadenému muži pomoci. Ten skončil na ošetření v nemocnici. Policisté ještě mladíky dohledali na záběru z autobusové zastávky, ale v současné době jejich identitu neznají.

Událost je nyní kvalifikovaná jako přečin výtržnictví, za což hrozí pachatelům v případě odsouzení až dva roky za mřížemi.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Potyčka cizinců na Žižkově skončila pobodáním. Po útočníkovi na útěku pátrá policie

Tagy:
policie útok pátrání napadení Prosek trestná činnost trestná činnost, právo a spravedlnost