V České Lípě dražili odtažená auta. Na koupi stačilo i 600 korun

V České Lípě se dražila odtažená auta.

V České Lípě se dražila odtažená auta

Pouhých 600 korun ve středu stačilo na koupi auta v České Lípě. Tamní radnice se rozhodla dát do dražby auta odtažená z ulic, ke kterým se jejich majitelé nehlásí. Tomu odpovídal i jejich technický stav, chyběly klíčky i doklady, přesto se o některá auta v aukci strhl velký souboj.

Auta určená do dražby jsou na parkovišti odtahové služby označena cedulkou. Zájemci je pečlivě obhlížejí, před kamerou ale nechtějí dávat soupeřům najevo, že právě o tenhle kousek stojí. „Za vyvolávací cenu by to šlo,“ řekl redakci CNN Prima NEWS jeden z účastníků dražby. „Něco na opravu, něco na náhradní díly,“ dodal další.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Batole v rozpáleném autě bojovalo o život, kolemjdoucí se rozhodl jednat. Video dělí internet

„Většinou jsou to auta i bez klíčů. Často jde o zamčené odstavené vraky s pět let propadlou technickou,“ uvedl pracovník odtahové služby Martin Halasník. I tak všechna auta našla nové majitele.

Miloslav Mála přišel s partnerkou, i on zpočátku trochu mlžil. „Fakt se jdu jenom podívat, jen tak ze srandy,“ tvrdil před dražbou. Pak si ale dvě auta koupili, i když o ně museli svést tvrdý boj.

Takovou dražbu uspořádala radnice v České Lípě podruhé. První aukce vynesla necelých 20 tisíc korun. To je jen zlomek toho, na kolik starosti s autovraky úřad přijdou. „I ta agenda, která předchází tomu, než s tím poprvé můžeme pohnout, stojí mnoho měsíců práce. Kdybychom tohle všechno započítali, tak to jsou statisíce korun ročně,“ řekl starosta České Lípy Jakub Mencl.

Šest dražených aut se nakonec prodalo za zhruba 13 tisíc korun. Nejlevnější za 600, nejdražší se vyšplhalo na 4 400 korun.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jak v horkém počasí přežít cestu autem? Pomohou vychytávky, o kterých jste možná nevěděli

Tagy: