RADAR: S podzimem udeří na Česko déšť a chlad. Podívejte se, kde teploty spadnou až k nule

Přízemní mrazíky, ilustrační fotka

Počasí (30.9.2024 7:10)

Počasí v následujících dnech přinese oblačnou až zataženou oblohu. Vyskytnout se mohou přeháňky nebo déšť. V noci teploty klesnou až k 1 °C, meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu proto upozorňují na přízemní mrazíky, které mohou poškodit zeleninu.

V pondělí bude oblačno až polojasno, zpočátku dne se ojediněle vytvoří mlhy. Na západě a jihozápadě může být až zataženo a odpoledne a večer se ojediněle vyskytne slabý déšť. Nejvyšší teploty dosáhnou na 12 až 16 °C.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hurikán Helene nad USA zeslábl na tropickou bouři. První oběti hlásí Florida a Georgie

Noc na úterý bude oblačná až polojasná, v Čechách až zatažená. Zejména v severozápadní polovině území se místy vyskytne déšť. Nejnižší teploty klesnou na 9 až 5 °C, na východě a severovýchodě na 5 až 1 °C. „Vyskytnou se četné přízemní mrazíky, které mohou poškodit zeleninu,“ uvedli meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu v předpovědi.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

V úterý bude oblačno až zataženo, zejména na východě přechodně až polojasno. Ojediněle se vyskytne déšť nebo přeháňky. Později večer od jihozápadu mohou být srážky četnější. Nejvyšší teploty dosáhnou na 13 až 17 °C.

Oblačno až zataženo předpovídají meteorologové také na středu. Na většině území se může vyskytnout déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na 11 až 7 °C, přes den dosáhnou na 11 až 15 °C, v Čechách ojediněle až na 17 °C.

Oblačno až zataženo bude také na konci týdne. Ve čtvrtek se na většině území vyskytne déšť nebo přeháňky, v pátek již jen místy. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 9 až 5 °C v noci a mezi 10 až 14 °C přes den.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Na tom baráku nechal můj přítel ruce. Voda to pak během chvíle všechno vzala, zní z Hanušovic

Tagy: