RADAR: Ženou se další silné bouřky, v celém Česku platí výstraha. Podívejte se, kde hrozí

I za krátkou dobu nadělá bouře hodně škody

Počasí 16.8. 2023 ráno

V celém Česku platí výstraha před silnými lokálními bouřkami. V následujících dnech se podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) budou přesto teploty držet kolem 30 stupňů Celsia.

Oblačno až polojasno, ráno místy skoro jasno a lokální bouřky. Tak bude podle předpovědi ČHMÚ vypadat středeční počasí v Česku. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 28 až 32 °C, na západě a jihozápadě území 26 až 29 °C. „Silné bouřky dorazí i dnes. Výstraha (nízký stupeň) platí pro celé Česko. Výskyt bouřek ale bude lokální. Předpovědět přesně místo, kde se bouřka objeví, není možné. Ukazují to mapy dvou výpočtů. Výskyt bouřek se zachovává, ale jejich pozice se mění,“ popsali meteorologové na sociální síti Twitter.

ČTĚTE TAKÉ: Oblíbené vepřové zdražuje, lidé hledají náhradu. Chutě Čechů ovlivňuje EU i cenová krize

Nad střední Evropou se podle meteorologů bude nadále vlnit frontální rozhraní oddělující teplý vzduch na jihovýchodě od chladnějšího na severozápadě. Zároveň bude do střední Evropy od jihovýchodu postupovat tlaková níže.

V noci ze středy na čtvrtek klesnou nejnižší teploty na 19 až 15 °C a foukat bude slabý proměnlivý vítr, který přechodně zesílí při bouřkách.

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Podobné počasí jako ve středu můžeme očekávat i ve čtvrtek s tím, že ráno se mohou zřídka objevovat také mlhy. Stejně je tomu s ojedinělými odpoledními a večerními přeháňkami nebo silnými bouřkami. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 27 až 31 °C, na severovýchodě bude místy kolem 26 °C.

V pátek by se denní maxima měla pohybovat mezi 28 a 32 stupni.

Tagy: