Přes den teplo, v noci mráz. V Česku se vyjasní, v noci může být i -11 °C

Takhle vypadá hotel, když přijde pořádná zima

V Česku nás po celý týden čeká jasné až polojasné počasí. V pondělí na Moravě a ve Slezsku, ale také větrno, vítr dosáhne rychlosti kolem 55 km/h, následně se ale zklidní. Počítat musíme také s nočním ochlazením, teploty klesnou až na -11 °C. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

V pondělí bude jasno až polojasno. Zejména na severovýchodě se místy přechodně objeví zvětšená oblačnost a ojediněle slabé sněhové přeháňky. Ráno se v Čechách výjimečně vyskytnou mrznoucí mlhy. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 0 až 4 °C, v Čechách místy až 6 °C, na horách v tisíci metrech nad mořem kolem -5 °C. Povane slabý, přes den mírný severovýchodní až východní vítr o síle 2 až 6 m/s. Na Moravě a ve Slezsku během dne bude vát čerstvý vítr rychlostí 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s (asi 55 km/h). Večer začne slábnout.

V noci z pondělí na úterý počítejme s jasným až skoro jasným počasím. Na severovýchodě se místy objeví nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty klesnou na -4 až -8 °C, v údolích až na -11 °C.

V úterý očekávejme jasné nebo skoro jasné počasí. Na severovýchodě se zpočátku místy vyskytne nízká oblačnost. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 3 až 7 °C.

Středeční počasí bude jasné až polojasné. Nejnižší noční teploty klesnou na -3 až -7 °C, při déletrvajícím vyjasnění až na -11 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 3 až 7 °C.

Ve čtvrtek počítejme s jasným až polojasným počasím. Na severu a severovýchodě přechodně bude oblačno až zataženo. Ojediněle se objeví slabé sněžení, během dne pod 400 metrů nad mořem se vyskytne i déšť se sněhem. Nejnižší noční teploty dosáhnou -2 až -6 °C, při déletrvajícím vyjasnění až -9 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 3 až 7 °C.

O víkendu se počasí pokazí

V pátek očekávejme jasné až polojasné počasí. Na severovýchodě a východě převážně bude oblačno. Ojediněle se vyskytne slabé sněžení, během dne pod 300 metrů nad mořem se vyskytne i déšť se sněhem. Nejnižší noční teploty klesnou na -2 až -6 °C, při déletrvajícím vyjasnění až na -9 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 3 až 7 °C.

Od soboty do pondělí bude polojasno až jasno a postupně převážně oblačno. Ojediněle se vyskytne slabé sněžení, v nižších polohách i déšť se sněhem nebo déšť. Nejnižší noční teploty klesnou na -1 až -6 °C, zpočátku ojediněle až na -9 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 2 až 7 °C.

Tagy: