V Česku se opět ochladilo, předpověď hlásí déšť i sněžení. Který den bude nejmrazivější?

Počasí 30.3.2022 6:50

Česko se opět probudilo do o něco chladnějšího rána, středeční nejvyšší denní teploty dosáhnou 6 až 12 °C. V průběhu týdne budou teploty nadále klesat. Český hydrometeorologický ústav předpovídá i četné srážky a ojedinělé sněžení.

Středa by podle meteorologů měla být převážně zatažená, během dne se na většině území objeví déšť nebo přeháňky. Na severozápadě a severu Čech nad 800 metrů to budou srážky smíšené nebo sněhové. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 9 až 5 °C, nejvyšší denní teploty mezi 6 až 12 °C,“ uvádí ČHMÚ na svém webu.

Ve čtvrtek by mělo být převážně zataženo, na většině území se objeví občasný déšť nebo přeháňky. Na horách může sněžit. Nejnižší noční teploty klesnou k 7 až 3 °C, nejvyšší denní teploty vyšplhají k 4 až 8 °C.

Také pátek bude převážně zatažený, místy se objeví sněžení nebo sněhové přeháňky. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 2 až −2 °C, ojediněle se může tvořit náledí. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 2 až 6 °C,“ předpovídají meteorologové.

„V sobotu bude zataženo až oblačno, zejména v jižní polovině území očekávejte místy sněžení nebo sněhové přeháňky,“ píše ČHMÚ. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 1 až −3 °C, nejvyšší denní teploty mezi 1 až 5 °C.

neděli bude většinou oblačno, ojediněle se objeví sněhové nebo smíšené přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou k −1 až −6 °C, při zmenšené oblačnosti až k −8 °C, nejvyšší denní teploty dosáhnou 2 až 6 °C.

I další dny budou oblačné až zatažené, na většině území můžeme očekávat přeháňky nebo déšť. Nejnižší noční teploty se zpočátku budou pohybovat mezi −1 až −6 °C, nejvyšší denní teploty 2 až 7 °C.

Tagy: