V Česku se rapidně ochladí. Meteorologové předpovídají teploty pod nulou i sněžení

Deštivé počasí v ČR

Počasí 29.3.2021 7:06

I když první jarní dny doprovázelo slunečné počasí, v průběhu týdne se bude citelně ochlazovat. Český hydrometeorologický ústav předpovídá zataženo i četné srážky, na horách bude znovu padat sníh. V noci teploty klesnou pod nulu.

Úterý bude oblačné až zatažené, zpočátku místy polojasné. Ojediněle se objeví déšť nebo přeháňky, zejména v severní polovině území. „Nejnižší noční teploty klesnou k 8 až 4 °C, nejvyšší denní teploty dosáhnou 12 až 17 °C,“ informuje ČHMÚ na svém webu.

Ve středu by mělo být převážně zataženo, během dne se na většině území vyskytnou přeháňky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 9 až 5 °C. Přes den se objeví velké rozdíly v teplotách napříč republikou. V Čechách bude pouze kolem 5 °C, na Moravě ale ještě místy i 18 °C.

Také ve čtvrtek meteorologové očekávají zataženo, na většině území občasný déšť nebo přeháňky, na horách pak srážky smíšené nebo sněhové. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 5 až 1 °C, na severozápadě až −1 °C a ojediněle se může tvořit náledí. Nejvyšší denní teploty vystoupají k 3 až 7 °C,“ uvádí ČHMÚ.

pátek bude převážně zataženo, místy se objeví sněžení nebo sněhové přeháňky, pod 300 metrů i srážky smíšené nebo dešťové. Nejnižší noční teploty by se měly pohybovat mezi 2 až −2 °C, nejvyšší denní teploty mezi 2 až 6 °C.

sobotu meteorologové předpovídají zataženou až oblačnou oblohu, místy se mohou objevit i sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou k 0 až −4 °C, nejvyšší denní teploty dosáhnou 1 až 5 °C.

I v následujících dnech bude spíše oblačno až zataženo, opět nebudou chybět přeháňky, od vyšších poloh i sněhové. Nejnižší noční teploty při zmenšené oblačnosti klesnou až k −8 °C, nejvyšší denní teploty dosáhnou 7 °C, postupně 5 až 10 °C.

Tagy: