V Česku dále přituhuje, platí výstraha před náledím a zmrazky. Dočkáme se dalšího sněžení

Nízké denní teploty v Česku pokračují. Ve středu se budou pohybovat mezi 0 až 4 °C. V platnosti je také výstraha před tvorbou náledí a zmrazky, a to pro pět krajů. Opět by na některých místech mělo sněžit, ve výšce pod 300 metrů se však očekávají i srážky smíšené či dešťové.

Ve středu bude převážně oblačno, místy meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) očekávají slabé sněžení nebo sněhové přeháňky. Ve výšce pod 300 metrů by mohly spadnout i srážky smíšené nebo dešťové. Na horách bude sněžení četnější, k večeru by srážek mělo postupně ubývat.

V platnosti je do 10. hodiny také výstraha, a to pro Prahu, Vysočinu, Středočeský, Jihočeský a Liberecký kraj. „Při poklesu teplot pod bod mrazu se bude lokálně vytvářet náledí nebo zmrazky. Hrozí nebezpečí úrazů v důsledku uklouznutí, stejně jako problémy v dopravě. Při pobytu venku se pohybujte opatrně, starší či méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven,“ doporučují experti. Denní teploty budou nadále nízké, pohybovat se budou mezi 0 až 4 °C, na horách kolem −2 °C.

V noci na čtvrtek bude přes Česko proudit chladnější vzduch, což ovlivní teploty. Ty se budou pohybovat mezi 0 až −4 °C, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce mohou klesnout až k −6 °C. Ojediněle se očekává slabé sněžení nebo mlhy, a to i mrznoucí.

Ve čtvrtek bude oblačno, ojediněle polojasno. Očekává se slabé sněžení, ve výšce pod 300 metrů pak spadne déšť se sněhem. Zprvu na Moravě a ve Slezsku, později i v Česku, se s postupem dne očekávají místy mlhy či mrholení. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 0 až 4 °C.

Ani v pátek nebude situace lepší. Bude převážně zataženo či oblačno, ojediněle se očekávají sněhové přeháňky, na východě sníh vystřídá ve výšce pod 500 metrů déšť. Ojediněle se během dne budou tvořit mlhy. Teploměry během dne naměří −1 až 3 °C, na východě až 5 °C.

Tagy: