Do Labe se zřítila další část drážďanského mostu. Ve vodě skončily i tramvajové koleje

V Drážďanech se zřítila část mostu Carolabrücke přes Labe (11. 9. 2024).

Do Labe se zřítila další část drážďanského mostu

V Drážďanech se do Labe během demolice zřítila další část mostu Carolabrücke. Jde o úsek, po kterém vedly tramvajové koleje a který částečně spadl už v noci na středu. Informuje o tom agentura DPA s odvoláním na policejního mluvčího. Část stavby s vozovkou pro auta stále stojí.

Ve čtvrtek se zásahové čety rozhodly poškozenou konstrukci zcela strhnout a začaly s přípravnými pracemi, když pomocí pyrotechnické směsi oddělili koleje. Další přípravy na demolici pokračují, řekl v pátek ráno mluvčí hasičů Michael Klahre.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jak se připravit na blížící se povodeň a co dělat v případě vyhlášení evakuace?

Most Carolabrücke se skládá ze tří částí označených A, B a C. Po částech A a B jezdí automobily, na části C byly tramvajové koleje a chodník. Ve středu se zřítil asi 100metrový úsek mostní části C, které nyní hrozí extrémní riziko celkového zřícení. Klahre řekl, že podle laserových měření zbytky této části mostu pomalu klesají.

Technické čety jsou pod časovým tlakem, protože od neděle se v Sasku na Labi očekává velká voda, která podle drážďanských hasičů může riziko zřícení mostu dále zvýšit. Pro Česko je pro nejbližší dny hlášen trvalý a vydatný déšť, který zasáhne i východní Sasko. Varování před záplavami vydaly německé úřady také pro Lužickou Nisu a Sprévu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ničivý tajfun Yagi a povodně pustoší Vietnam. O život přišlo nejméně 141 lidí, další se pohřešují

Tagy: