Záběry střelby v Hamburku: V kostele vraždil bývalý jehovista. Usmrtit měl i těhotnou ženu

V kostele svědků Jehovových v německém Hamburku ve čtvrtek večer vraždil bývalý člen této kongregace. Informují o tom německá média. Má se jednat o 35letého muže, který měl být z Jehovistů vyloučen zhruba před rokem a půl. Střelec podle policistů zabil sedm dalších lidí a nakonec zemřel i on sám. Jedna z jeho obětí měla být těhotná. Na sítích se později objevily záběry, které zachycovaly útočníka přímo při činu.

Místní deník Hamburger Abendblatt přišel v pátek ráno s informací, že mezi Jehovisty přišel střílet někdejší člen této náboženské skupiny, který byl však před rokem a půl vyhozen. Napřed se uváděla informace, že mělo jít o muže ve věku 30 až 40 let a že šlo o občana Německa. Deník Bild později přišel s tím, že za útokem má stát 35letý Philipp F.

Týdeník Focus napsal, že pachatel doposud nebyl v hledáčku policie ani jiných bezpečnostních složek, které mají za úkol sledovat potenciální extremisty. Německá média informují, že muž přišel ke kongregaci ve čtvrti Alsterdorf vybaven pistolí a několika zásobníky.

Hamburger Abendblatt přišel navíc ještě se zprávou, že jednou z obětí vraha měla být těhotná žena. Ta byla podle dostupných informací střelena právě do břicha, nenarozené dítě nepřežilo.

ČTĚTE TAKÉ: Střelba v Tel Avivu: Policie mluví o terorismu, jednoho útočníka zneškodnila

Německé úřady zatím hlásí celkem osm mrtvých včetně samotného střelce. Není jasné, zda pachatel spáchal sebevraždu, nebo byl zabit policií. Ta později uvedla, že již prohledala jeho byt, ve kterém žádnou další zbraň nenašla.

Další lokální deník Hamburger Morgenpost informoval, že na akci svědků Jehovových bylo ve čtvrtek večer kolem 40 lidí. Ke střelbě došlo po konání mše.

Video zachytilo střelce při činu

Na sociálních sítích se mezitím začala objevovat videa zachycující samotnou střelbu. Pachatel vypálil několik ran ze své pistole.

Mimo to se na sítích objevily také záběry, které zachycovaly střelce přímo při samotném činu.

Německé úřady informovaly, že kromě osmi mrtvých evidují také stejný počet zraněných. Zatím vše směřuje k tomu, že zabiják raději volil sebevraždu než dopadení policií. Když muži zákona dorazili na místo činu, zaslechli v jednom z pater budovy výstřel. Následně zde našli tělo bez známek života.

„Špatné zprávy z Hamburku. Vícero členů komunity jehovistů se včera (ve čtvrtek) stalo oběťmi brutálního násilí,“ uvedl v pátek ráno na Twitteru německý kancléř Olaf Scholz, který byl v minulosti starostou tohoto druhého největšího německého města.

Tagy: