V hudebním nebi bude večer velký koncert. Gottová po smrti Štaidla roní slzy

Karel Svoboda, Karel Gott a Ladislav Štaidl, dlouholetí spolupracovníci, nerozluční kamarádi. Všichni už jsou v hudebním nebi.

Hvězdné trio Štaidl, Gott, Svoboda

Ladislav Štaidl složil pro Karla Gotta velké hity jako Trezor, Ráno jedu dál nebo Kávu si osladím. Známý skladatel zemřel ve věku 75 let, měl dlouhodobé zdravotní problémy, které poslední dny komplikovalo také onemocnění COVID-19. Ke smrti vynikajícího hudebníka se emotivně vyjádřila mimo jiné i Gottova dcera Dominika.

„Dnes ráno mne velmi zasáhla zpráva o úmrtí tatínkova kamaráda a letitého spolupracovníka, pana Ladislava Štaidla. Roním slzy, protože ještě nedávno jsme si telefonovali a chtěli se setkat kvůli přípravě mé knihy, kterou jsem napsala s novinářem Lubošem Procházkou. Byl milý a informoval se, jak se mi daří,“ říká 47letá Gottová na úvod svého vzkazu.

S Karlem Gottem se Štaidl seznámil ve chvíli, kdy začal pracovat pro divadlo Semafor. To byla první polovina 60. let. „Pan Štaidl byl galantní a slušný muž, který pro tatínka udělal velmi mnoho práce. Setkávali jsme se hlavně na jeho koncertech, kdy se ke mně vždy choval velmi mile. Vyjadřuji upřímnou soustrast celé rodině i Arturovi. Moc na něj myslím,“ pokračuje Gottová.

Závěrem dodává: „Jsem přesvědčená o tom, že dnes večer bude v hudebním nebi velký koncert – vystoupí na něm pánové Karel Svoboda, Karel Gott a Ladislav Štaidl.“

Společnou fotografii tří hudebních velikánů, které Gottová zmínila, sdílel na svém Instagramu moderátor Leoš Mareš. „Tohle mi trhá srdce,“ napsal.

Vdova po Karlu Gottovi Ivana rovněž nepřešla úmrtí věrného spolupracovníka svého životního partnera beze slov. „Vyjadřuji hluboký zármutek nad nečekaným odchodem Ladislava Štaidla. Projevuji upřímnou soustrast pozůstalé rodině, jeho dětem, především Arturovi,“ uvedla Ivana Gottová. „Je mi nesmírně líto, že Láďa takto náhle odešel. S mým zesnulým manželem ho pojilo čtvrt století přátelství a spolupráce. Věřím, že tam nahoře spolu opět navážou na svůj poslední dialog,“ doplnila.

Nad skonem Štaidla se pozastavila se zármutkem například také herečka a bývalá česká první dáma Dagmar Havlová. „Je to smutný čas, když odcházejí lidé, kteří něco naší kultuře něco přinesli. R.I.P.“

Tagy: