Případ znásilnění a pobodání Afgháncem má rozuzlení. Obvinili ho a jde do vazby

Ruka s nožem

Afghánec měl přicestovat z Německa

Hrůzný čin z Karlových Varů má své pokračování. Muže, který měl během silvestrovských oslav jednu ženu znásilnit a druhou napadnout nožem, policisté obvinili a teď půjde do vazební věznice. Podle informací CNN Prima NEWS šlo o Afghánce, který do Karlových Varů přicestoval z Německa.

Policisté obvinili třiadvacetiletého muže z pokusu o vraždu a znásilnění. Nyní půjde do vazby. Mladík původem z Afghánistánu měl v doprovodu svých dvou přátel přicestovat na novoroční oslavy z Německa. Bujaré oslavy ale pojal po svém a nožem v lázeňském lese poblíž centra Karlových Varů napadl ženu. Ta následně utekla a pomoc jí zavolali v nedaleké pivnici.

Sedmatřicetiletá žena skončila v nemocnici a musela na operaci. „Zraněná žena byla po náročné operaci odpojena od dýchacího přístroje a její stav se pomalu stabilizuje,“ uvedla v neděli mluvčí Nemocnice Karlovy Vary Markéta Singerová.

Cizinec se stihl převléci

Jen o něco později cizinec udeřil znovu, tentokrát u finančního úřadu, který je od lesa vzdálen zhruba 200 metrů. Obviněný muž podle poznatků policie ohrožoval devatenáctiletou dívku nožem a při tom po ní požadoval pohlavní styk. Dívka to odmítala a bránila se, ale po fyzickém napadení omdlela, vyplývá z vyšetřování. Podezřelý ji pak podle policie znásilnil a utekl.

„Zdravotní stav poškozené devatenáctileté dívky není život ohrožující a v současnosti již není hospitalizována,“ uvedl v neděli večer mluvčí krajské policie Jakub Kopřiva.

Policisté útočníka dopadli zhruba po hodině a půl. Muž se navíc stihl převléknout, čímž chtěl zřejmě policii zmást.

Podle některých lidí bylo jen otázkou času, než se podobný útok v německém pohraničí odehraje. Jiní zase měli zprávu o brutálním útočníkovi s afghánskými kořeny dlouho za dezinformaci a nechtěli jí uvěřit.

Zadržený cizinec se podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol s výsledkem 1,23 promile. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Policie muže obvinila z pokusu o vraždu a znásilnění. Pokud bude cizinec odsouzen v České republice, hrozí mu až 18 let za mřížemi.

Tagy: