Nevídaná fušeřina v Kostelci: Uprostřed silnice se tyčí sloup. Jinak to nešlo, hají se město

V Kostelci na Hané mají kuriozitu - sloup uprostřed cesty

Jedete po nové silnici a najednou je uprostřed sloup elektrického vedení. Přesně takovou kuriozitu najdou řidiči v Kostelci na Hané. Město se hájí. Muselo prý nechat postavit komunikaci kolem sloupu, který už tu neměl být, aby se vyhnulo vysokému penále.

Skutečně nečekané a neobvyklé překvapení čeká na řidiče, kteří se chystají po nové asfaltce projet ke stavebním parcelám na samém okraji Kostelce na Hané. Uprostřed silnice tu na motoristy číhá starý elektrický sloup a místní si lámou hlavu nad tím, jak se něco takového mohlo stát.

„Myslím si, že levá ruka neví, co dělá pravá a v dnešní době by k něčemu takovému nemělo docházet,“ uvedla místní obyvatelka. „Schvalovací procesy probíhají podstatně déle než výstavba. Vidím to už po několikáté, takže se nad tím nepozastavuju,“ dodal další obyvatel.

Podle starosty je na vině správce vedení, který se měl už dávno postarat o přeložku. „Už v roce 2019 jsme požádali o přeložku firmu EON, teď následnickou EG.D, aby tu přeložku uskutečnila a do dnešního dne se to neuskutečnilo,“ řekl starosta Kostelce na Hané František Horák a dodal, že už nemohli stavbu zastavit, protože mají úvěr a firma měla realizační smlouvu.

Mluvčí firmy se už nechal slyšet, že komplikace způsobila žádost stavebního úřadu o doplnění dokumentace, ale že sloup z asfaltu zmizí okamžitě po nabytí pravomocného rozhodnutí. „Žádost je tam od února. Doposud ještě nebylo vydáno povolení,“ vysvětlil starosta Kostelce na Hané.

Vozovka v současném stavu nemůže projít kolaudací a město zvažuje, že na ni z bezpečnostních důvodů až do odstranění sloupu umístí betonové zátarasy. Podobný problém v současné době řeší také ve městě Zábřeh. Tam podle radnice stavebník nedodržel schválené umístění nové reklamní stěny a umístil ji téměř na přechodu pro chodce. Město teď požaduje její odstranění.

Tagy:
doprava silnice řidiči kuriozity kuriozita sloup Kostelec na Hané František Horák