V Itálii v lednu postaví 1500 očkovacích středisek. Ozdobí je květinová grafika

Stovky očkovacích pavilonů „zaplaví“ italská města začátkem příštího roku. Vizuální návrh těchto stanic představil architekt Stefano Boeri s týmem konzultantů. Pavilony budou ze dřeva a pokryje je textilní materiál, který ozdobí květinová grafika. Ta má podle Boeriho symbolizovat regeneraci a vyrovnanost.

Až 1 500 dočasných kruhových pavilonů ozdobí italská náměstí a centra. K návrhu a logu stanic přidal Boeri také další vizuální aspekty k chystané vakcinaci v zemi.

Symbol vyrovnanosti a regenerace

„Jsme rádi, že jsme pomohli očkovací kampani. Nemohli jsme nereagovat na žádost italské vlády vypracovat během několika dní návrh na komunikaci. Cítili jsme, že je správné to udělat, když víme, že naše pomoc bude jen malou kapkou v moři štědrosti, kterou lidé této země demonstrovali v těchto temných měsících,“ napsal Boeri na Facebooku.

Care amiche e cari amici. Ho letto con attenzione le reazioni, variegate, seguite alla presentazione della proposta di...

Posted by Stefano Boeri on Wednesday, December 16, 2020

Očkovací stanice budou mít dřevěný interiér a textilní pokrytí se symbolem prvosenky. Architekturu navrhl tým tak, aby vyjadřovala vyrovnanost a regeneraci. „Chtěli jsme udělat administrativní prostory co nejpřívětivější, světlé a také pohodlné,“ popsal Boeri. Pavilony poslouží i jako informační centra.

Itálie plánuje začít s očkováním populace proti nemoci COVID-19 začátkem nového roku. „Očkování bude aktem občanské odpovědnosti, lásky k druhým a znovuobjevení života. Pokud nás tento virus zavřel v nemocnicích a domovech, vakcína nás přivede zpět do kontaktu se životem a přírodou, která nás obklopuje,“ doplnil architekt Stefano Boeri pro web americké televize CNN.

„Jsem šťastný za reakce mezinárodního tisku, který v tomto návrhu uznal prvenství pro naši zemi, schopnou podpořit nouzový stav pozitivní známkou obrození,“ napsal dále Boeri na svém Facebooku.

Stefano Boeri je jedním z nejuznávanějších italských architektů, který je známý svou budovou Il Bosco Verticale neboli Vertikální les. Jeho celá fasáda oplývá živými stromy a zelení. Projekt očkovacích center vypracoval Boeri zadarmo.

Tagy: