V Liberci vystoupil z auta, srazil ho kamion a nepřežil. Řidič kamionu se zhroutil

Smrtelná nehoda v Liberci

Smrtelnou nehodu vyšetřují policisté v Liberci na průtahu městem. Kamion zde srazil řidiče, který vystoupil ze svého auta. Těžce zraněný muž při převozu do nemocnice zemřel. Šofér kamionu se z tragédie psychicky zhroutil.

Nehoda se stala krátce před třináctou hodinou na čtyřpruhové komunikaci v místě, kde začíná odbočovací pruh do obchodní zóny. Řidič BMW tam zastavil právě v odbočovacím pruhu a vystoupil z auta. Co přesně se pak dělo v následujících sekundách, kde přesně a jak dlouho se řidič pohyboval okolo vozu, zatím není jasné. Stejně tak policisté zatím neznají důvod, proč muž v nebezpečném místě zastavil. Jisté ale je, že ho srazil projíždějící kamion.

Vážně zraněný muž zůstal ležet na vozovce v kaluži krve. Mezi prvními k němu přiběhl někdejší ředitel liberecké záchranky Stanislav Mackovík, který jel právě okolo v protisměru. „Okamžitě jsem zastavil a hned za mnou policisté, kteří také jeli okolo. Přeběhli jsme na druhou stranu, kde už dva svědci poskytovali první pomoc. Zapojil jsem se do resuscitace a pokračovali jsme, dokud nepřijela záchranka. Nevypadalo to dobře, měl na první pohled velmi vážné poranění hlavy. Byl v bezvědomí,“ popsal Mackovík.

Řidič kamionu se zhroutil

Záchranka na místo vyslala vrtulník i pozemní posádku. „Naložili jsme muže do sanitky, při převozu do nemocnice ale lékař konstatoval smrt,“ uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michal Georgiev.

Řidič kamionu se na místě psychicky zhroutil. Záchranáři k němu museli vyslat sanitku.

Nehodu začala vyšetřovat kriminální policie. „Vyšetřovatelé žádají o pomoc svědky, zejména řidiče, kteří daným místem projížděli v opačném směru a mají ve voze palubní kamery, které mohly střet i to, co mu předcházelo, zaznamenat,“ sdělil policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Tagy: