Řidička pospíchala do práce a dálnicí se řítila v protisměru. Teď jí hrozí dlouhé vězení

Řidička na Ústecku se řítila po dálnici v protisměru

Dálniční policie už zná řidiče, který se na konci října ve svém osobním autě řítil v protisměru dálnicí D8 na Ústecku. Za volantem podle policie seděla 39letá žena, které hrozí až několikaleté vězení. Důvod jejího riskantního chování je přitom zarážející.

Říjen letošního roku. V dálničním tunelu na Ústecku havaroval náklaďák, a doprava tak stojí. Zatímco všichni čekají, záběry z kamer ukazují, jak se řidička tmavého osobáku náhle s autem otáčí a řítí se dálnicí v protisměru. „Vůbec nechápu chování řidičky, tady jde vidět, že ani vůbec nezastavila, nečekala, co se bude dít, zkrátka se za tím posledním kamionem otočí do protisměru, a i když má zapnuté varovné blinkry, jede po dálnici,“ podivoval se nad počínáním ženy dopravní expert Jan Pechout.

Řidička ujela v protisměru několik kilometrů. Ve stejnou dobu ale proti ní vyrazili po dálnici vysokou rychlostí i policisté, kteří mířili k nehodě v tunelu. Jak ukazuje palubní kamera z jejich vozu, kdyby se řidičce v protisměru na poslední chvíli nevyhnuli, mohlo vše skončit čelní srážkou. „Je to vyloženě úmysl. Já bych to hodnotil jako úplně jeden z těch nejhorších přestupků, protože když si uvědomíme, že by třeba potkala policejního superba, kdyby se srazila s tím jejich autem, tak tam by to nemohl nikdo přežít. To se pak trhají vnitřní orgány a praská srdce,“ dodal Pechout.

Důvod, proč řidička vjela do protisměru, je zarážející. Podle informací CNN Prima NEWS totiž pospíchala do práce do Německa a nechtělo se jí čekat v koloně. To ji teď může hodně mrzet. „V současné době jsme zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření z trestného činu obecného ohrožení,“ uvedla mluvčí ústeckých policistů Veronika Hyšplerová.

Ženě hrozí až osm let vězení

V případě obžaloby a prokázání viny hrozí řidičce až osmiletý pobyt za mřížemi. Není to ale jediný případ, který dálniční policisty šokoval. Podobný se stal vloni v únoru. V hlavní roli byla opět řidička v protisměru, kterou zjevně také nebavilo čekat v koloně. Řidič v protisměru by přitom měl podle dopravních expertů okamžitě jednat.

„Zajet co nejvíce vpravo, klidně do toho zeleného dělicího pásku, rozsvítit na tom autě varovné blinkry, dálková světla a zavolat policii. Nesnažit se otočit, protože by to mohlo dopadnout špatně. Počkat, až policie uzavře celý ten směr,“ radí Pechout.

Vloni na podzim zase najela 72letá řidička do protisměru u čerpací stanice na dálnici u Lovosic a čelně se srazila s dodávkou. Za svou chybu tehdy zaplatila seniorka životem.

Tagy: