Dívky v Lounech pronásledovala modrá dodávka. Rodiče mají strach, policie obavy mírní

Tmavá dodávka, která sleduje děti. Historka, která se někdy vyprávěla snad v každém městě. Tentokrát se podobný příběh objevil v Lounech. Na sociálních sítích se začalo šířit varování před tmavou dodávkou, která měla o víkendu sledovat skupinku děvčat. Případem se zabývala i policie, která nakonec přišla na to, že tentokrát historka o tmavé dodávce není tak daleko od pravdy. Rodiče se prý ale bát nemusí.

„Pozor! Včera ve večerních hodinách mou dceru a její kamarádky honila tmavě modrá dodávka. V dodávce byli dva muži,“ píše se ve varování, které se o víkendu začalo šířit na sociálních sítích. Celou situaci pro redakci Krimi zpráv popsala matek jedné z dívek.

„V ulici Březinova okolo nich projela tmavě modrá dodávka. Když je řidič zahlédl, začal prudce brzdit, zařadil zpátečku a začal opět prudce brzdit k holkám. Na silnici po něm dokonce zbyla brzdná dráha,“ uvedla žena. Dívky pak měly před dodávkou utéct do pěší zóny. Řidiče to prý ale nezastavilo a pokračoval za nimi. „Stáhl okénko a díval se na jednu, která byla sama na druhé straně. Poté, co se na ulici objevila cizí žena, řidič prý odjel,“ doplnila matka.

Případů začalo přibývat

Vystrašené dívky se doma svěřily rodičům, a ti pak společně vše nahlásili na policii. Varování pak sdíleli i na sociálních sítích, kde rázem začalo podobných zkušeností s tmavou dodávkou přibývat.

„Jeli jsme za modrou dodávkou, která jela nezvykle pomalu. Až u hudebky jsme si všimli mladé slečny, která šla sama. Ta dodávka jí sledovala, bylo to evidentní. Když jsme dívku dojeli, stáhla jsem okénko a varovala jsem ji,“ uvedla svědkyně. Jiná matka dodala, že její dceru s kamarádkou pronásledoval neznámý pán. Dívka byla kvůli incidentu vypovídat na policii.

Rodiče v Lounech ale podle policie nemusí mít strach. Dodávku i řidiče se jim podařilo najít a ten jim prý vše vysvětlil. „Ten k věci vypověděl, že jezdil po městě a mezi lidmi na veřejných místech sháněl svou známou,“ uvedla mluvčí policistů Ilona Gazdošová. Muž tak podle policistů nedělal nic protiprávního a případem se dál zabývat nebudou.

Dívky se ale podle nich zachovaly správně. Utekly a vše hned nahlásily. Pokud máte s modrou dodávkou v Lounech podobnou zkušenost, určitě kontaktujte policii nebo redakci Krimi zpráv.

Tagy: