V moři se mnou nikdo nemluví. Fiala prozradil, kam pojede s rodinou na dovolenou

Premiér Petr Fiala ve speciálním vydání 360: Soukromí politiků

360°, Petr Fiala, Radko Kubičko - 25.7. v 22:00

Předseda vlády Petr Fiala (ODS) se jako tradičně chystá v létě na dovolenou do Chorvatska, kam podle svých slov jezdí už dlouhá léta. Po měsících premiérské práce se těší především na čas, který bude mít na intenzivní čtení a také na plavání v moři. Výhodou podle něj je, že ve vodě s nikým nemusí mluvit. Fiala o tom hovořil v letním speciálu 360°.

„Do Chorvatska jezdím 15 nebo 16 let s rodinou. Mám to tam rád, je tam krásné moře, ve kterém se dá plavat a odpočinu si tam. Člověk v pozici, jako jsem já, se ani na dovolené nemůže úplně zbavit starostí, které jsou a které tady lidi mají. Ale myslím si, že budu mít dost klidu pro sebe. Jedna z výhod je, že v moři se mnou nikdo nemluví. Na dovolenou se vždycky těším i z toho důvodů, že mám čas na intenzivnější čtení, než jak se tomu mohu věnovat během roku. Dovolená je pro mě důležitá a moc se tam těším,“ sdělil premiér ve vysílání CNN Prima NEWS.

Fiala odpovídal také na otázku, jak moc se změnil jeho život od příchodu do Strakovy akademie. „Moc se nezměnil, politické práci jsem se už nějakou dobu věnoval. Než jsem šel do politiky, tak jsem působil jako rektor, což je také veřejná funkce. V každé té etapě života jsem byl zvyklý pracovat. Jako vědec jsem hodně psával, jako rektor hodně cestoval. Nepochybně ta pozice premiéra je velmi intenzivní práce,“ popsal premiér.

Bohužel dle svých slov nemá příliš času na rodinu, což souvisí se současnými krizemi. „Navíc to, co teď prožíváme, není úplně typická situace. Spotřebovává to veškerý můj čas, ale je to nutné.  Nedaleko od nás čelíme válce a čelíme problémům, které má celá Evropa – bezpečnostním i ekonomickým,“ vysvětlil Fiala.

Také proto vyhlíží dovolenou, kterou stráví s rodinou. „Dlouhou dobu jsme na dovolenou ani nejezdili. Postupně časem jsem pochopil, že je třeba jezdit na dovolenou. Rodina je pro mě důležitá, bez podpory manželky a dětí bych tu práci ani nemohl dělat. Každou volnou chvíli se snažím být se svou rodinou. Ale nápor to samozřejmě je,“ uvedl premiér.

Tagy: