RADAR: Víkend bude deštivý, čekají se bouřky. Podívejte se, zda udeří i ve vašem kraji

Sluníčka si v Česku v nejbližších dnech příliš neužijeme. Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) nás čekají zatažené dny s deštěm. Objevit se místy mohou i bouřky. Teploty budou příjemné, dosáhnou 16 až 18 °C.

sobotu bude zataženo až oblačno, občas s deštěm nebo přeháňkami. „Počasí ovlivňuje tlaková níže nad Alpami, která přináší velkou oblačnost,“ vysvětlil ve vysílání CNN Prima NEWS meteorolog Miloš Dvořák s tím, že srážky ale budou jen ojediněle a k večeru postupně ustanou. Teploty se budou pohybovat mezi 14 a 18 °C, na Českomoravské vrchovině pak podle Dvořáka bude o něco chladněji.

ČTĚTE TAKÉ: O víkendu bude pršet, teploty se nad 20 stupňů vyšplhají jen stěží. Co nás čeká další týden?

Podobné počasí nás pak čeká i v neděli. „Postupně zejména ve východní polovině území čekáme občasný déšť nebo přeháňky, jinde přeháňky a ojediněle i bouřky,“ uvedl v předpovědi ČHMÚ. Teploty ale budou příjemné. Naměříme mezi 13 a 17 °C, v severní polovině území může rtuť vystoupat až na 19 stupňů.

Situaci nejen ve svém kraji můžete sledovat na radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii.

Deštivý bude i začátek nového týdne. Pondělí bude zatažené až oblačné a opět bude pršet. Mohou objevit i bouřky. „Během dne ale budou srážky i oblačnost postupně ubývat,“ doplnili meteorologové. Teploty vyšplhají až na 18 °C.

Zataženo až oblačno s deštěm ČHMÚ předpovídá i v úterý, kdy se opět mohou dostavit dešťové přeháňky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 14 do 18 °C, při dešti pak bude kolem 13 stupňů.

Tagy: