Rus měl v Bavorsku ubodat dva Ukrajince. Šlo o vojáky, kteří se v Německu léčili, tvrdí Kyjev

Policisté dopadli pachatele více než 300 km od místa činu

V Německu měl muž pobodat dva Ukrajince

V areálu nákupního centra v bavorském městě Murnau am Staffelsee v sobotu večer nalezli dva pobodané Ukrajince. Jeden na místě zemřel, druhý zraněním podlehl v nemocnici. Podezřelým je 57letý ruský státní příslušník, kterého policie zatkla v jeho nedalekém bydlišti. Vyplývá to z policejní zprávy. Kyjev tvrdí, že zavraždění byli členy ukrajinské armády a v Německu si léčili svá zranění. Podle portálu Ukrajinska pravda to v neděli uvedlo ukrajinské ministerstvo zahraničí.

Bavorská policie v pondělí podle agentury DPA informovala, že zatím nemá důkazy o tom, že by čin souvisel s ruskou invazí na Ukrajinu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Brutální útok na ubytovně v Praze. Muže našli pobodaného v tratolišti krve

Ukrajinska pravda v neděli večer napsala, že pracovníci ukrajinského konzulátu zjišťují, u jakých jednotek muži sloužili, a že navážou kontakt s jejich příbuznými.

Muži ve věku 23 a 36 let žili v okrese Garmisch-Partenkirchen, ve kterém leží i město Murnau. V sobotu byli s bodnými ranami nalezeni v areálu tamního nákupního centra. Jeden z nich zraněním podlehl na místě, druhý krátce nato v nemocnici. Muže podezřelého z dvojnásobné vraždy policie ještě ten den večer zadržela u něj doma.

„Podezřelý byl policií okamžitě převezen do věznice, kde je nyní držen ve vyšetřovací vazbě. V současné době probíhá vyšetřování státního zastupitelství a kriminálního oddělení ohledně pozadí a motivu činu. V tuto chvíli nelze uvést žádné podrobnosti,“ uvedli v neděli policisté ve zprávě.

Soud Rusa poslal do vazby. Podle dosavadních zjištění se všichni tři muži znali. Bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann v Bavorském rozhlasu v neděli řekl, že na základě svědeckých výpovědí holdovali alkoholu a hráčství. Policie v pondělí potvrdila jeho vyjádření, že zatím nic nenasvědčuje tomu, že by útok souvisel s válkou na Ukrajině.

DPA připomíná, že v Německu žijí statisíce Rusů a Ukrajinců.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Padl trest za znásilnění a pokus o vraždu v Plzni. Mladého Ukrajince čeká 19 let vězení

Tagy: