V německém Oberhausenu pobodal útočník několik lidí, policie podezřelého zadržela

Ve čtvrtek večer v Oberhausenu v Severním Porýní-Vestfálsku zaútočil muž bodnou zbraní, informoval deník Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ). Jak uvedl policejní mluvčí, při incidentu byli zraněni čtyři lidé. Podle dostupných informací někteří z nich potřebují intenzivní péči v nemocnici. Pravděpodobného pachatele policie zatkla, je zraněný a také na jednotce intenzivní péče. Jedna z jeho obětí je údajně v ohrožení života, uvádí německá média. Podle policie k činu došlo v 19 hodin.

Zpravodajský web focus.de uvádí, že oberhausenská policie požádala o posily z Essenu, aby zajistila stopy. Vyšetřování pokračuje.

Motiv činu není zatím jasný, policie ale sdělila zpravodajskému časopisu Der Spiegel, že útočník pravděpodobně znal své oběti. I další média zmiňují útok „v rodinném prostředí".

Úřady předpokládají, že čin souvisel s rodinou útočníka. Neexistují žádné náznaky teroristického pozadí ani cokoli, co by naznačovalo spolupráci dalších pachatelů, uvedl policejní mluvčí podle regionálních médií. Obdobné informace uvádí například web rp-online.de

„Úřady předpokládají, že čin má rodinné pozadí," uvádí například také Der Spiegel.

Další informace o stavu obětí ani zadrženého podezřelého zatím nejsou k dispozici. Místo činu se nachází na Arndtstrasse ve čtvrti Marienkirche v Oberhausenu.

Média připomínají další útoky v Německu

Je to měsíc, kdy policie zatkla dvacetiletého Syřana v souvislosti s útokem nožem v Dráždaněch, při kterém byl zabit jeden turista a další vážně zdraněn, zmiňuje zpravodajský web israelnationalnews.com . Prokurátor uvedl, že s incidentem zacházejí jako s teroristickým útokem. To ovšem, podle zatím dostupných informací, není případ čtvrtečního činu v Oberhausenu.

Při dalším útoku v posledních letech zaútočil 17letý Afghánec se sekerou na cestující ve vlaku ve Wurzburgu. Poté ho bezpečnostní složky zastřelili. Média zmiňují i útok v restauraci v německém Ansbachu, kde pachatel odpálil bombu a zranil 12 lidí.

K nejhoršímu útoku v Německu pak došlo v prosinci roku 2016, kdy tuniský terorista Anis Amri zabil 12 lidí a zranil desítky dalších, když vjel kamionem mezi lidi na vánoční trh v Berlíně.

Tagy:
zranění Německo policie útok Berlín Essen útočník Severní Porýní-Vestfálsko pobodání Der Spiegel Oberhausen Anis Amri Westdeutsche Allgemeine Zeitung