V nevadské poušti se objevil záhadný zrcadlový monolit. Postavili jej mimozemšťané, tvrdí lidé

Monolit v nevadské poušti, 40 mil severně od Las Vegas

Záhadný monolit se objevil u Las Vegas

Zrcadlový monolit o víkendu objevila pátrací a záchranná služba z Las Vegas na turistické stezce vedoucí pouští v Nevadě poblíž vrcholu Glass Peak. Zařadil se do skupiny podivných hranolů, které se od roku 2020 začaly objevovat po celém světě – v Utahu, Turecku a Rumunsku. Kdo za nimi stojí, zůstává tajemstvím. O nejnovějším objevu informoval web americké CNN.

Podobný monolit se podle webu americké CNN objevil na různých místech už poněkolikáté. Ten nejnovější se tak stal dalším dílkem zatím nerozluštěné hádanky, nad kterou od covidové pandemie dumá nejeden člověk.

ČTĚTE TAKÉ: Kniha o zákazu knih byla zakázána. Podněcuje ke vzpouře, vysvětluje vzdělávací rada

„Když lidé vyrazí na túru, vídáme spoustu podivností, třeba že si s sebou vezmou nedostatek vody... Ale podívejte se na tohle,“ zveřejnila fotografie monolitu v pondělí policie Las Vegas na sociální síti Facebook. Někteří lidé ale pod příspěvkem uvedli, že objekt viděli už před více než rokem. „Kdo bydlí směrem na západ, vidí to každý týden,“ napsal jeden z nich.

UPDATE JUNE 21: A lot of you have asked about the mysterious monolith that was recently spotted north of Las...

Posted by LVMPD on Monday, June 17, 2024

Pod příspěvkem se také rozběhla živá diskuze, zda za monolity stojí mimozemšťané, umělci nebo se jedná o portál do jiného světa. „Zatím nevíme, k čemu obelisky slouží a kdo je vytvořil. Myslím, že to byl člověk, ale mimozemšťané jsou stále mezi námi. Mějte oči otevřené a foťáky připravené,“ napsal jeden z uživatelů.

Spekulace o mimozemšťanech začaly podle BBC poté, co první z nich nalezla posádka vrtulníku v utažské poušti. Protože se záhy stal senzací a lákal spoustu turistů, museli jej ochránci přírody odstranit. Během dalších týdnů se několik pilířů objevilo také v Kolumbii, Rumunsku, Turecku, Velké Británii či na Novém Zélandu.

Možná ale nejsou dílem jen jednoho člověka. Například designér Tom Dunford v prosinci 2020 prohlásil, že „čistě pro zábavu“ postavil obelisk na britském ostrově Wight. „Když jsem monolity viděl poprvé, myslel jsem si, že je to naprosto geniální,“ řekl pro BBC a dodal, že ho na nápad přivedl jeho známý.

NEPŘEHLÉDNĚTE: I cesta je cíl aneb Putování po Azorech: Při toulkách po São Miguel prošoupete boty. A rádi

Tagy: