Česko opět čekají vysoké teploty. Od úterý se ale citelně ochladí a začne pršet

Počasí 31.10.2022 6:09

S novým týdnem se v Česku stále očekávají vysoké teploty. V pondělí teploměry naměří až 21 °C. V následujících dnech však přijde ochlazení. Postupně se také podle meteorologů připojí slabý déšť či mrholení.

V pondělí bude jasno až polojasno, k večeru v Čechách až oblačno. Místy se navíc očekávají mlhy nebo zataženo s nízkou oblačností. Teploty však budou velmi příznivé, ty nejvyšší se budou pohybovat mezi 17 až 21 °C, při mlze se budou pohybovat kolem 13 °C. Na horách pak teploměry naměří kolem 18 °C.

V noci na úterý bude převážně mlhavo nebo zataženo s nízkou oblačností. Zejména na horách však může být i jasno či polojasno. Místy se v Česku očekává mrholení. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 11 až 7 °C. Vát bude slabý vítr o sílell do 3 m/s, případně bude klidno. Na severovýchodě území však místy může vát vítr o síle mezi 2 až 5 m/s.

V úterý bude opět mlhavo či zataženo. Odpoledne a večer by od západu mělo přibývat frontální oblačnosti. Ojediněle se očekává mrholení nebo slabý déšť. Později večer by ale mělo na západě Čech oblačnosti ubývat. Nejvyšší denní teploty nebudou až tak vysoké, pohybovat se budou mezi 12 až 16 °C, při zmenšené oblačnosti vystoupají až k 18 °C.

Chladnější teploty budou pokračovat i ve středu, kdy teploměry naměří 13 až 17 °C. Stejně tak se očekává zataženo, přeháňky nebo slabý déšť. Ve čtvrtek teploty vystoupají pouze ke 14 °C. Česko se opět zahalí do mlhy, případně bude zataženo s nízkou oblačností.

Tagy: